– Jeg har lige været på tur med nogle af gutterne til Samsø, for at få lidt genoprejsning fra en noget kold Bornholmertur i marts, hvor vinden drillede vildt, og vi havde vindstød op til 27m/s samt sne… Sådan lyder det fra Per Fischer: – Vi besluttede derfor, at vi skulle have en ordentlig forårstur, men så var det lige, at vejrudsigten bød på flot vejr. Men – det var nordenvind, og som mange nok ved fra ordsproget – så – ”når vinden er i Nord – bliv hjemme hos Mor”.

– Turen første fisketimer startede egentligt tilfredsstillende: Vi landede med aftenfærgen fra Kalundborg, og kunne lige nå et par times aftensfiskeri på Vesborg Fyr. Her mødte vi nogle gutter, der havde haft lidt træk i fluen, og kort tid efter kunne Christian Balle lande turens første målsørred, der fik sin frihed igen. Og så var der igen en kontakt, der desværre smuttede. Det blev resultatet af aftenes fiskeri, hvilket egentligt var fint, da vi jo lige var landet. Men så skete der ikke mere de næste to dage!

– Vi kørte rundt på øens og fiskede armene halvt af, men vi kunne hverken finde fisk eller deres føde… Den var sgu lidt hård. Vi hyggede dog bravt i forårssolen, plukkede muslinger og tilberedte dem over bål – Moules Marines er bare så konge ude i det fri med et køligt glas Chardonnay selvfølgelig. På den sidste dag kørte vi til Sælvig i forhåbning om, at solen havde varmet vandet mere op der end ude ved det åbne kyst, så måske ville det være muligt at finde havørredsføde og dermed de fisk, som vi var kommet for. Efter en lille times fiskeri kom så belønningen… Endnu engang slog den dræbende effektive Omøbørste/Brendaflue til og udløste hugget fra en 59 centimeter fed overspringer på godt over de to kg, der leverede en forrygende fight. Havørreden var ude af vandet flere gange. Turen var reddet, men lidt som en udligning i overtiden… Det var ikke en stor sejr, men et resultat hvor man ikke vil vende retur med en hængemule. Vi tjekkede fiskens maveindhold, for det var da spændende at se, hvad den havde spist, nu hvor vi nærmest ikke havde kunne finde nogle byttedyr de sidste dage. Maven var fyldt med sandorm! Der er ikke så tit, at jeg har set det.

 

Forshaga Akademin

 

 

Der var ikke meget action på turen til Samsø, men denne flotte fisk reddede alligevel turen.

Der var ikke meget action på turen til Samsø, men denne flotte fisk reddede alligevel turen. 

 

Brenda er ofte et sikkert fluevalg på kysten.

Den klassiske Omøbørste – her bundet med Rainbow Dubbing fra Fishmadman.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This