– Vejrudsigten blev tjekket et utal af gange ugen op til Hvidovre-drengenes vintertur til Bornholm, fortæller Per Fischer fra Fishmadman. – Vejrguderne havde nemlig spået flere bælter med kuling og lidt mere end det. Desværre holdt forudsigelserne denne gang, og snart tikkede sms’en ind om en aflyst færge fra Ystad til Rønne. Vi skulle otte mand afsted, og halvdelen kunne heldigvis springe på færgen, inden vinden gik amok, men de andre måtte støde til lidt senere end beregnet.

– Fluefiskeri i 17ms med vindstød op til 25ms er ikke helt optimalt – men på sig egen vis er det jo fascinerende at se linen blæse op af linekurven og ud over Østersøen. Det lykkedes dog Christian Balle at fange en flot “faller” på 75cm (nedenfor) – et sted hvor han søgte fisken på knædybt vand i de små vige på øens nordlige østkyst.

 

Christian Balle med sin fine 75 cm havørred, der blev forsigtigt genudsat.

Christian Balle med sin fine 75 cm havørred, der blev forsigtigt genudsat.

 

– Andendagen var helt anderledes, da vi nu var mellem stormbælterne. Så der var dejlig sol, og faldende vind fra 12ms til 6ms i løbet af dagen… Nice! Ole og jeg kørte afsted om formiddagen i håbet om, at vinden blevet mere fluevenlig, og at solen havde varmet vandet lidt mere op i løbet af formiddagen. Østkysten kaldte på os – og Ole skulle ikke lægge linen ud mere end fem gange, før en fisk tog fluen hårdt! Fem gange var den helt fri af vandet, og efter flere snurrerundture kunne Ole lande sin største havørred på kysten – en flot overspringer på 62cm, som var i topform (øverst). Fisken havde taget hans Omø inspirerede flue bundet med klassisk trippel hackle og krop af Arizona Semi Seal i farven Canadian Rainbow.

– Lykken var stor, og den flotte havørred ramte næsten den personlige rekord fra Øresund på 2,6kg taget på kastefiskeri efter torsk. En af de andre biler var taget på Raghammer, hvilket kan være et fantastisk sted, når bølgerne ruller inde over revet. Her var der masser af fødefisk, men kun skarv der mæskede sig i hundestejlere. Mon de havørreder tør tage udfordringen – I think not!

– På tredjedagen kom turens næste kuling/storm bælte, og der skulle igen kæmpes med 17-24ms… Den var hård, men der blev landet nogle fisk mindre fisk i Salene Bugten. Dagen efter løjede vinden igen, og der blev fundet fisk igen. Her blev det til et par flotte fisk mellem 55-58 centimeter og nogle undermålere. Søndag gik turen hjemover, og samlet kunne vi tælle 15 landede havørreder, hvor der var 6 over 50 og 9 mindre. Et godkendt resultat set i forhold til vind og vejr, men stadig til den lave ende… Ole gav dog gladeligt Svaneke øl til hele holdet!

Er vi retur i januar 2025? – det tror jeg vist nok lige!

 

GrejXperten

 

havørred på flue

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This