Sven Tannert fra Tyskland tager ofte til Danmark for at fiske efter havørred i sønderjyske Brede Å. – I 2020 og 2021 var det ikke muligt for mig at komme med til premiererne på grund af Covid, så jeg var virkelig glad over at kunne være der til premieren den 16. april, skriver han til Fisk & Fri. – Desværre startede sæsonen ikke særlig godt for mig med nulbonner på de første 7-8 ture. Jeg fiskede mest med orm i starten, men på grund af det tørre forår var der meget lav vandstand – og strømmen blev bare svagere og svagere. Til sidst vare ormefiskeri ikke rigtig mere end attraktiv mulighed.

– Jeg gik i stedet over til at fiske med spinner, og den 20 maj fik jeg så en flot 8,1 kilos laks efter blot ti minutters fiskeri med en Mepps 5 i farven fluorotiger. Et par dage senere kom jeg tilbage og startede mit fiskeri, hvor laksen havde hugget. Og der skulle faktisk ikke gå mere end 15 minutter, før jeg igen fik et hug på præcis den samme spinner – blot få meter fra det sted, hvor laksen huggede.

– Fisken gik med det samme helt amok på overfladen – en situation der altid er virkelig spændende, for det er i situationer som denne, at virkelig mange fisk mistes. Heldigvis lykkedes det ikke for fisken at ryste krogen ud, og snart efter tog den et massivt udløb, der ikke efterlod nogen tvivl om, at den stadig var på krogen. Længere nedstrøms gik den tungt uden at tage line, men rystede helt vildt med hovedet. Til sidst lykkedes det dog mig at få nettet under den grove havørred, der viste sig at være 79cm og 6050g.

– Jeg var ekstremt lykkelig over fangsten, og besluttede mig for at stoppe fiskeriet og tage hjem. Senere på aftenen havde jeg en fornemmelse af, at jeg burde forsøge Brede Å igen, så jeg kørte derud og fik efter blot 30 minutters fiskeri en laks. Hvilken perfekt dag!

– Alt I alt en meget godt eksempel på hvor uforudsigeligt fiskeri kan være – og hvor vigtigt det er ikke bare at give op.

Du kan læse mere om fiskeriet i Brede Å samt den lokale forening her.

 

Friluftsland

 

Så bliver en majspringer ikke særlige meget smukkere. Havørreden huggede på en spinner.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This