– Tilbage i 2017, kort efter at jeg var flyttet fra Sverige til Danmark, blev jeg inviteret ud på en trollingtur efter havørreder, hvor jeg fangede en smuk havørred på 3 kg, lyder det fra Mathias Krylborn. – Desværre var jeg den gang ikke klar over, hvor flot en fangst det var. Siden den gang, har jeg fundet ud af, at fiskeri efter havørreder nærmest er religion for danske lystfiskere, og med den forståelse har en drøm groet i mig – nemlig selv at fange en havørred fra kysten.

– Da storken tidligere i år meldte, at den er på vej med tvillinger til efteråret, tænkte jeg at drømmen om den kystfangede havørred nok ville blive sat på pause. Mine forventninger, da jeg tog til Munkholmbroen i Isefjorden, var derfor indstillet på makreller snarere end havørreder. Overraskelsen var derfor enorm, da proppen forsvandt under overfladen allerede efter et kvarter. Lige så snart jeg så, at det var en havørred, begyndte mine ben at ryste, og da jeg ikke ville andet end at få fisken ind i nettet, var jeg nød til at minde mig selv om ikke at presse fisken for hårdt. Da havørreden endelig landede i nettet, kunne lystfiskerne oppe på broen straks høre den svenske jubelsang, som helt klart overgik den som blev gjaldede, da Sverige uventet snuppede et point fra Spanien til EM. Jeg har været med til storartede fiskeoplevelser på Island, Norge, og Sverige, men min første kystfangede danske havørred kommer jeg at huske, som en af mine største fiskeoplevelser nogensinde. Og med det sagt, så mangler jeg kun at sige – Gud bevare Danmark!

 

Harald Nyborg

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This