– Fra parkeringspladsen over klinten kunne jeg se, at vandet var spritklart uden vind og med høj sol, skriver Erik Jensen til fiskogfri.dk. Det bliver svært i dag tænkte jeg, og fire nedslåede fiskere i waders, der kom fra stranden uden fisk, bekræftede min anelse.

– Nå men nu jeg var kommet afsted, og solen skinnede jo, så helt så slemt var det jo heller ikke. Så det var bare påå med waders, og stangen blev rigget til, så var jeg klar. Det kunne jo også være, at en hornfisk eller to kom forbi. Æsken med blink blev vendt og vurderet, og jeg startede med hyppige skift af blink, da jeg ikke rigtigt troede på projektet med de blanke blink, som jeg havde i æsken. Fisken blev enten blændet eller kunne med samme gennemskue det hele i det klare vand.

– Det mest dunkle blink jeg havde i min æske, var en gammel rusten kobberfarvet Møresilda på 10 gram, så den kom på. Efter kort tid kom det første hug, næsten inde, men alligevel så langt ude, at jeg ikke så fisken. Der blev hurtigt kastet ud på samme sted, men der skete ingenting. Et skift til et andet blink gjorde ingen forskel. Så Møresildaen kom på igen, og så fortsatte jeg fiskeriet.

– Det begyndte nu at blæse en smule op, så der kom mere uro på vandet, men dog ikke mere end at det stadig var muligt at kaste med det lille blink. Endnu et kast og så skete der pludselig noget. Jeg havde kun lige fået kontakt til blinket efter kastet, da hugget kom. Næsten med det samme sprang fisken ud af vandet, og jeg fik et indtryk af størrelsen. Bremsen blev justeret, så den kunne få lov til at løbe lidt, hvilket den også tog imod med det samme. Efter et stykke tid var den klar til at blive hævet ind, og da den kom ind på lavere vand, begyndte den at springe igen og tage endnu et udløb. Det fik den lov til, mens jeg gjorde fangstnettet klar til landingen. Efter det sidste udløb var fisken færdig, og jeg kunne lande en fin havørred på 3 kg. og 67 cm. Og efter den oplevelse den vil jeg stadig tro på chancen, selv om vandet er spritklart.

 

Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This