– Turen gik til et af de mange lækre sydsjællandske kyststræk, hvor en mild søndenvind fik en smule gang i vandet, fortæller Lars Riis Lindevall. – Med lommerne fulde af Sandeels og Snurrebasser blev der vadet mange kilometer, og til en begyndelse bød dagen kun på ultra-forsigtige hug og et par UM’er.

– Ved middagstid kom pulsen dog for alvor op, da en kæmpe, aggressiv følger viste sig få meter fra land. Den snappede ud efter blinket i flere kast, og endelig sad den der – men fik så rystet sig af krogen. En anelse slukøret fiskede jeg videre i det grå novembervejr, men på tilbagevejen huggede en stærk fisk på Motoroil’en, og en sjov fight endte en smule kaotisk: Da jeg ville kane fisken på land, knækkede knuden i sidste øjeblik, men jeg nåede at gribe fisken, der var tæt på de 60 cm i vandkanten.

– Sådan kan havørredfiskeriet indimellem få adrenalin-niveauet og pulsen ud på noget af en rutsjebanetur. Og det vil jeg supplere med en lille anekdote: Da en kammeret for nylig fik sig en stor blank havørred i Limfjorden – og hans første kystørred i den kaliber – modtog hans kæreste en nød-sms sendt fra hans smartwatch. Hans puls havde simpelthen nået et så højt niveau, at uret slog alarm! Heldigvis var han ikke i havsnød, men i glædes-rus.

 

Hvidovre Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This