Den skånske kyst er kendt for at levere mange flotte havørreder, og en af dem, der netop er belønnet for deres indsats med kontakt afregning i sølv, er svenske Pontus Snecker, der ligesom så mange andre startede med at fiske på grund af Corona-pandemien:

– Jeg bor ved Skäret tæt ved Skånes kyst, og det er derfor let for mig at kommet til at fiske i både Øresund og Skälderviken – ofte med min gamle ven Peter Svensson, som har lært mig rigtig meget om fiskeriet, fortæller han. – Vi både vader, fisker fra klipperne – samt har en lille båd i Nyhamnsläge, som vi også fisker fra.

– Forleden klokken 19 fik jeg et tungt hug fra klipperne på Skäret, og det var helt klart det vildeste Norrlandshugg, som vi siger i Sverige. Den store havørred, som huggede på en Illex Tricoroll Spoon på 14 gram, leverede en heftig fight, og der var gået næsten 20 minutter, inden jeg om sider kunne lande den fine fisk. Havørreden , der var 76 centimeter og 5,05 kilo var min havørred nr. 30 i år, hvoraf 13 har været over målet, som herovre er 50 cm, slutter han.

Grejet var en Westin kyststang og et Shimano Stella 2500 fastspolehjul.

 

Friluftsland

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This