– Vi fik ikke fisket den første dag på Bornholm, fortæller Henrik Larsen. – Og da vi tog tideligt afsted næste morgen var ellers ikke med de store forhåbninger, da alle meldinger var, at det var rigtig svært at fange noget.

– Det første fiskepot var Levka, hvor vi hurtigt fik en slank falder, som blev sat hurtigt ud igen. Samtidig så vi en stå på et af revene og tage tre målsfisk på bombarda og flue, så optimismen steg hurtigt. Herefter var det ellers hjem til frokost for at vende tilbage til aftenfiskeriet på Levka igen.

– Vi fiskede til lukketid og mærkede ikke noget, indtil vi lige skulle have et par kast på et sandstykke før hjemturen. Mine to fiskemakkere var på vej op af vandet, da drømmefisken huggede halvejs inde. Jeg kunne godt mærke, at den slog noget med hovedet og tænkte fin fisk. Da den tog det første udløb ca 50-60 meter uden stop, begyndte jeg at kigge på spolen for at se, hvor meget line der var tilbage og pulsen ramte de 200. Benene begyndte sit gumminummer, og jeg var slet ikke i tvivl om, at det her var en rigtig god fisk.

– Efter flere hidsige udløb kom den tæt på mig, og det første jeg så, var dens hale fri af vandet, og så blev jeg igen overrasket over størrelsen på fisken. Men da jeg havde valgt at lægge max pres på den under hele fighten, så begyndte den hurtigt at blive træt, og fiskemakker Bjarne kunne lande den i første forsøg. Glæden ville ingen ende tage, da den lå i nettet. Fisken vejede 5,250 kilo og var 76 cm lang. Den store havørred var klart en ny PR for mig på kysten. Pludselig var fiskeugen på Bornholm blevet til et rigtig skønt eventyr.

Havørreden huggede på enm 27 grams Sandeel med mørk ryg og sølv på siden.

 

Tohatsu

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This