– Det er forår, vandtemperaturen er kommet lidt op og er tæt at være mere eller mindre 6 grader, fortæller Lukas Kohl. – Forleden kunne jeg mærke, at der begyndte at komme den der specielle duft i luften, nemlig duften af fine fangster på kysten. Derfor besluttede jeg mig for at ta´ en lille kysttur med Steven, aka @gadefiskeren. Vi kørte ud af byen og nærmede os en af de helt hotte steder på Sjælland.

– Det første spæde lys var lige akkurat på vej, da vi riggede vores stænger op. Forholdene så faktisk relativt rolige ud, og vandet var nærmest spejlblankt. Vi mødte andre folk på pladsen, så derfor besluttede vi os forat fiske spottet hurtigt af, og så ellers finde noget nyt vand. Efter en lille time på stedet, hvor alle andre på pladsen havde givet op, bevægede jeg mig mod parkeringspladsen og afsøgte vandet med en 14g Sandy Inline i UV Transparent Motoroil, samt en lille Brenda variant som ophænger.

– Vi havde set et par fisk i overfladen, men der var ingen reaktion. Efter et par kast langs med land og derefter skråt ud mærkede jeg en fisk, der lige så stille havde hugget under helt langsom indspinning. Først føles den OK, men ikke som et monster, men det var svært at få fisken ind mod land. Der gik dog ikke længe, inden jeg mærkede de første tunge hovedryst, så min W6 Spin flexede fuldstændig igennem. Lige pludselig startede den med at hoppe, hvormed fisken afslørede sin enorme størrelse. Fighten fortsatte dog rimelig roligt. Jeg holdt bare linen stram og lod fisken bestemme samt suse rundt derude.

– Da den store havørred kom lidt tættere på, kunne jeg mærke, at denne fisk var et ordentligt svin. Dens forholdsvis rolige adfærd gjorde mig lidt nervøs, og efter det første mislykkede netningsforsøg gik den amok samt startede for alvor med at springe og tage lange udløb. Efter endnu flere hop, vilde, lange udløb og to mislykkede netningsforsøg, lykkedes det endelig at få fisken i nettet. Vi var begge to overraskede over, hvor stor den egentlig var. Den målte 77cm, og vi skød den til at veje over fem kilo.

– Efter vi havde nydt den vildeste fight og synet at en drømmefisk, besluttede vi at køre længere sydpå. Vi fik yderligere tre fisk med en målsfisk og en flot farvet slut 50´er til Steven. Jeg fik en 60+ er nedfaldsfisk på samme agn. Alle fisk blev genudsat nænsomt og svømmer forhåbentlig stadig, slutter han.

 

Havørred - Refleksioner på kysten

 

 

Lukas Kohl med sin flotte havørred fra den sjællandske kyst, som blev genudsat.

Lukas Kohl med sin flotte havørred fra den sjællandske kyst, som blev genudsat.

 

Tjek lige halvroreret på denne ufattelig footte blankfisk. Godt fisket, Lukas!

Tjek lige haleroret på denne ufattelig flotte blankfisk. Godt fisket, Lukas!

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This