Der er de sidste par uger taget rigtig mange flotte kystørred på Skånekysten blot få timers kørsel fra København. En af dem, der har været ude for nylig er svenske Christoffer Nilsson: – Forholdene på den plads, som vi havde valgt, var helt perfekte denne morgen – og jeg mener fuldstændig perfekte, understreger han. – Vandstanden var middel, og vinden blæste 8-14 meter fra sydvest, så det lige akkurat stadig var muligt at fiske. Det er netop disse forhold, der er helt perfekte til de store, blanke overspringere i Østersøen.

– Jeg startede dagen med et par blanke over de halvtreds centimeter, og kastede så min 4-5 centimeter lange rejeflue så langt jeg kunne ud i bølgerne, hvorefter jeg startede med at tage den ind – lige så langsomt. Det var faktisk så langsomt, at bølgerne gjorde det meste af arbejdet for at tilføje fluen de lokkende bevægelser, og pludselig – BAAAAM. I løbet at et splitsekund sad en 70 cm+ overspringer fast for den anden ende af linen, og efter en hård fight kunne jeg lande den fine fisk, som du kan se på fotoet. Tak til min ven Pontus Hartvig for at tage dette fede foto.

 

Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This