– Nu er det min tur til at dele min fiskeglæde, fortæller Battal Avci. – Jeg har fisket i 20-25 år. Det har mest været efter sild/makreller og de lidt små fisk, men de seneste 5-10 år har jeg gerne villet fiske efter havørreder, og det gik jeg så i gang med. Jeg har aldrig haft succes med dem, på trods af, at jeg har prøvet utrolig mange spots – eksempelvis ved Djursland, Vejle, Aabenraa, Horsens,Randers og Moesgård. Jeg har fisket et hav af gange men uden held.

– Først tænkte jeg: Gør jeg noget forkert? Det synes jeg egentlig ikke, at jeg gjorde. Jeg har altid fisket med blink direkte på hovedlinen, men det gav ikke gevinst. Så valgte jeg at fiske med gennemløbere, og i går tog jeg så igen til Moesgård, hvor jeg primært fisker. Her ville jeg give det endnu et forsøg, for det kunne simpelthen ikke passe, at jeg ikke skulle kunne fange en havørred.

– Nå men efter 10-15 minutters fiskeri et godt stykke ude skete der noget mystisk med stangen, der pludselig bøjede. Jeg vidste jo ikke, hvilken følelse det var at fange sådan en fisk, for det er jo ikke en sild. Men så kunne jeg se, at det var en havørred, som hoppede op og viste sig. Det var næsten som om, at den sagde ”her er jeg jeg – jaaaa du fik fat i mig :-)”. Jeg var super glad og fik den ind på land. Den var dog ikke særlig stor – blot cirka 30 cm, men hold op hvor er jeg glad. Fisken røg selvfølgelige retur igen.

– Dagen efter tog jeg igen forbi Moesgård og tænkte, at de store havørreder måte være derude. Efter et godt stykke tid fik jeg endnu en havørred ganske tæt på land ikke særligt langt ude. Jeg fik den ind, og den var cirka 25-28 cm, så den blev sat ud igen. Nu fik jeg for alvor blod på tanden, for jeg havde en følelse af, at den store måtte være meget tæt på mig.

– Efter godt to timers fiskeri skiftede jeg spot, og efter et par kast på det nye sted kastede jeg langt ud, imens jeg snakkede med en kammerat uden at kigge ud på vandet. Pludselig sagde det bare BANG- – Jeg har bid, råbte jeg. Først troede min kammerat ikke på det, men da fisken hoppede, kunne han godt se, at det var en større fisk, som tog flere udløb. Nøjjjj – det var en fed oplevelse. Jeg bad min kammerat om at lægge stangen fra sig, så han kunne hjælpe med landingen, for jeg havde nemlig hverken waders eller net. Da fisken kom helt tæt på land, skulle jeg til at tage fisken op, men den valgte at hoppe op og tage endnu et udløb.

– NEEEEJ tænke jeg – nu skal jeg have dig ind, og det lykkedes til sidst, men mine sko blev plask våde. Jeg var bare helt oppe at køre: Endelig havde jeg fået den fisk, som jeg havde fisket så mange år efter. Den flotte havørred var 57 centimeter. Og nu tror jeg snart, at jeg skal have mig et par waders, slutter han.

 

Hvidovre Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This