– Tak Gotland for et par fantastiske dage – igen. Sådan lyder det fra Lars Terkildsen. – Denne fantastiske havørred, som du ser ovenfor, kan man vel sætte i kategorien fejlfri. Den er nok lidt over 70 cm, for den som vil vide lidt om størrelsen. Fisken svømmede tilbage efter et par hurtige billeder.

– Havørreden blev fanget den 30 april på en 25 grams ”Sill” gennemløber fra OGP i farven Stockholm Rød/Sort på en af de fantastiske pladser, der er på nordvest Gotland. På Gotland er der ingen udsætninger af havørreder, men man arbejder med at gøre alle småbække og åer selvreproducerende. Mindstemålet er 50 cm, og der er en meget udbredt genudsætningskultur, så rekrutteringen af havørreder langs den Gotlandske kyst er fantastisk. Vist kan man have dage med 0 fisk, som alle andre steder, men under mine fem dagens fiskeri i år, blev det til 18 landede havørreder og mange kontakter samt tabte fisk. Og som sagt – de har haft en sygt fin gennemsnitsstørrelse.

– Man kommer til Gotland med båd fra Oskarshamn, og det er en godt tre timers overfart. Hytter kan lejes, og mange steder er der Airbnb fra 4-500 sek for en nat – alt efter hvor meget lukus man vil have. På Gotland findes en del guider, man kan hyre, hvilket er en god ide den første gang, man besøger øen.

 

Hvidovre Sport

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This