En af de mest fantastiske ting man kan opleve er, når drømmen om den store havørred pludselig bliver til virkelighed:

– Efter godt og vel 14 dages tørke fra havørrederne var fiskeabstinenserne blevet for store, fortæller John Nielsen. – Der var kun én vej at få klaret det på, og det var at komme ud på kysten. Jeg havde siddet aftenen før og nørdet et nyt område på Google Maps, som så spændende ud, så det skulle have en chance.

– Vel ankommet på pladsen dagen efter kunne jeg hurtigt se, hvor giftigt hele strækket så ud. Der var højvande og et tidevandsskift var på vej. Vinden var i favør og dejlig nem at arbejde med. Jeg synes det tog en evighed at få mine waders og grejet gjort klar, skønt det dog var klaret på under 5 minutter.

– Jeg mødte en lokal landmand, som spurgte ind til mit fiskeri og sagde, at jeg var heldig, at der var højvande. Jaaaa, svarede jeg, men det var nu også planlagt i samarbejde med DMI… Pokkers tænkte jeg, nu skulle jeg bruge 15 minutter på at snakke, men heldigvis havde han andre ærinder også, så han ønskede held og lykke, hvorefter vi skiltes.

– Nede ved kanten af vandet duftede der bare af havørred, så jeg bevægede mig musestille ud til knædybt vand. Der var flot med liv på bunden af små kutlinger og andet småkravl, som fes rundt foran fødderne på mig. Udmærket, tænkte jeg. Det tegnede godt det her.

– Jeg valgte at kaste på langs af kysten, og stod kun 2-2,5 meter fra land, men der var god dybe allerede der – nok til havørreden i hvert fald. Ved et lille område, hvor tangbuske, sten mm. var i flertal, lagde jeg tre kast henover området, og her faldt hugget. Kontant, hårdt og mest af alt TUNGT. Så begyndte blodet at pumpe i kroppen, da havørredens styrke her, var dens vægt. Jeg blev hurtigt klar over, at denne fisk var ud over det sædvanlige, så skulle fightes efter dens vilje, ikke min.

– Efter at nerverne havde lagt sig, kunne jeg fokusere på fighten, og efter en god slåskamp kom havørreden i nettet. Råb og jubel fra mig har nok kunne høres i miles omkreds, men det var heller ikke hverdagskost det her. Efter hurtig fotografering, vejning og måling fik den sin frihed igen. Havørreden var imponerende 76cm og vejede 4,2kg. En sand drømmefisk og min personlige PR. Den huggede på en Savage Gear Seeker Pink Pout i 13 gram.

– Hele fighten og fisketuren kan ses på min Youtube kanal ” HavørredenDK” fra tirsdag d 8/11-22 kl 17.00.

 

Tohatsu

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This