– I år skulle være året, hvor jeg for alvor kom i gang med fluefiskeriet, fortæller Martin Bosen. – Jeg fik tidligere på året en god start med en 70,5 cm fisk, og mange flere op til lige godt de 60 cm er siden kommet over netkanten på fluegrejet. Jeg har bestemt ikke haft nogen forventninger om at slå min pr fisk på flue på 70,5 cm, men alt kan ske, når det gælder havørredfiskeriet.

– Forleden var jeg tidligt oppe og ramte kysten efter en halv time, hvor jeg fik et tungt hug på fluen Høtyven. Jeg kunne med det samme både mærke og se, at dette var en stor fisk, så jeg forsøgte hurtigt at få løslinen på hjulet, og så gik det galt: Et øjeblik, hvor linen ikke var 100% stram, smuttede fisken. Dette var det eneste, jeg mærkede denne morgen, hvor jeg fortørnet måtte køre hjem med en nulbon.

– I går måtte jeg ud og have opløftning, så meget tidlig om morgenen stod jeg på Møn med fluestangen igen. Jeg havde udset mig et rev, hvor jeg var overbevist om, at den store fisk jagede, og efter 10 minutter samt et kast lagt, så fluen kørte lige forbi en stor sten, kom det tunge hug. Denne gang forsøgte jeg ikke at få linen på hjulet, og efter en god fight gled en 74 cm havørred over netkanten. Fisken var, som det ses på billedet, desværre en nedgænger som var i gang med at finde formen igen, men ikke desto mindre var den en ny flue PR, og selvom fisken var en nedgænger betød netop denne fisk en hel del efter gårsdagens missede fisk, som gav et hak i selvtilliden med fluegrejet. Fisken, som blev genudsat, tog igen-igen Troels Holstein Kaas flue ”Høtyven”, som bare er ekstremt effektiv.

 

Jans Lystfiskershop

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This