– Kan man være utilfreds med en morgentur med 12-15 fisk oppe og vende, hvoraf 3 var 60’er fisk? Sådan lyder det fra Martin Bosen. – Umiddelbart ville det være den perfekte tur, hvor man rammer den “lige bagi”. MEN alligevel var turen hjem en skuffelse af olympiske dimensioner.

– Tidligt om morgenen gik turen til fjorden. Vandstand mv kunne ikke være mere perfekt, og nogen gange efter en storm kan alt gå op i en højere enhed, hvis man finder det rette sted. Denne tur var lige nøjagtig sådan en, og efter cirka 20 minutters søgen kom den første fisk – og herfra gik det slag i slag en god blanding af blanke og farvede fisk. Fire var under målet, men resten var alle over de 50 cm og tre af dem 60 cm eller lige over.

– Jeg var glad og nærmest høj af fiskelykke over at have ramt “den” og endelig at for alvor at få gang i fiskeriet efter cirka fem måneders pause. Egentligt skulle jeg til at finde op til bilen, da jeg lagde et kast på langs af kysten og fiskede over ca. 40 cm vand. Pludselig fik jeg det tungeste hug, som jeg nogensinde har oplevet til dato. Fisken lagde ud med at rulle voldsomt, hvorefter den stak af – bogstaveligt talt. Den flåede line af mit hjul og den blev ved. Jeg var ikke i tvivl om, at dette var FISKEN. Mit livs fisk.

– Da udløbet tog af, sprang den fri af vandet og her gik det op for mig, hvad jeg havde på krogen. Det var en kæmpestor blank havørred i den vildeste kondition. Mine ben rystede under mig og frygten for at miste den begyndte at melde sig for alvor, men det virkede som om, at den var kroget godt, da den tog flere spring og rul samt udløb uden krogen slap sit tag i fisken. Efter en del “tovtrækkeri” var fisken ca 5-8 meter fra mig, og jeg hev fangstnettet af magneten. Og her skete det alt overskyggende for denne tur: Fisken gik fri af vandet foran mig, idet jeg kunne se blink og krog ryge den modsatte vej. NEJ, NEJ – NEEEEJ 

– Mit umiddelbare bud er, at det var en 85-90 cm havørred i top stand, jeg ved ikke, hvad en sådan fisk ville veje, men den var stor. Et forsigtigt gæt herfra er et sted mellem 7-9 kg. Nå men fisken går derude endnu, og mon ikke jeg vender tilbage efter en revanche, hvis chancen nogen sinde byder sig igen.

– Turens smukkeste må være denne farvede hanfisk på billedet, som selvfølgelig fik sin frihed efter et hurtigt billede. Mit setup på denne tur var af den lettere slags. Det samme blink tog alle fisk – nemlig en 8 grams Stikpillen i rød/sort fra Sixtylures.

 

Tohatsu

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This