– Min kammerat og jeg var taget en tur til Roskilde Fjord for at fange havørred, inden hornfiskene kom, fortæller Mads Pehrsson. – Dagen var mørk og grå – og det havde regnet hele morgenen, så vi vidste ikke, hvad vi skulle forvente af fiskeriet. Dog håbede vi alligevel på fisk, eftersom vi havde været ude på samme spot et par dage før, hvor vi havde haft godt fiskeri med lignende vejr. 

– Pladsen skal ses som et ”L”, hvor man starter med at fiske toppen af ”L-et” og slutter af med at fiske stationært i bunden. Efter at have fisket cirka halvdelen af vejen af, lavede jeg et kast ind langs stenmolen. Min kammerat, som fisker foran, havde lige råbt til mig “lav et langt spin stop næste gang.” Det skulle visse sig at give pote. Med min 19 grams Sandeel i farven motoroil lavede jeg et spin-stop på fire sekunder, som udløste et tungt hug. Det skal siges, at vi står på glatte sten, så i modhugget væltede jeg faktisk bagover og faldt ned – og sad derfor på stenene. Så det så ret sjovt ud for min kammerat, men det gik også hurtigt op for ham, at han skulle hente nettet, da han så den store fisk springe. 

– Efter en god fight, med et par lange udløb, lykkedes det min kammerat at nette fisken. Fisken viste sig at være 61 cm lang og den vejede 2,62 kg hvilket nu er min personligt bedste fisk. Fiskesuccesen sluttede dog ikke der. Efter at have fisket ”L-et” til bunds fangede jeg yderligere tre havørred på 49 cm, 48 cm og én under målet. Alt i alt var det en eventyrlig eftermiddag i fjorden med godt selskab, slutter han.

Du kan få en komplet guide til pladserne i den sydelige del ar Roskilde Fjord i artiklen her på fiskogfri.dk´s artikelarkiv.

 

Hvidovres Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This