– Jeg har netop været ude på en tur, hvor forholdene var svære og vandstanden ekstremt lav, så flere pladser måtte besøges, fortæller Martin Bosen. – Da jeg nåede til den sidste plads, begyndte vandet at vende, og da jeg efter et kast trak blinket op af vandet, kom der en hvirvel af de lidt større foran mig. Jeg lagde derfor et kast mere samme sted, og igen kom der en hvirvel, da jeg trak blinket op. I tredje kast kom trykbølgen efter, og så huggede havørreden resolut til mit 7 grams blink. Den lille stang flexede helt ud og efter lidt “tovtrækkeri” kunne jeg lande en fin fisk i 60´erne, som du kan se på billedet.

– Lige for tiden går jeg med lidt lettere grej – nemlig en Sportex X-Act Trout stang på 6,4 fod og en kastevægt på 3-19 gram. Jeg har fundet nogle blink, som salige Jens “Grizzly” Gøth havde malet på 7-10 gram. Dem går jeg og eksperimenterer med, og i forhold til vinterørrederne på det lave vand er tendensen, at det er dem, der giver udslaget, hvor de større blink har en tendens til at skræmme fiskene. De sidste mange ture har jeg derfor brugt det lette grej, og det har givet godt med fisk med alle over målet. Så talemåden “stor agn stor fisk” må jeg konkludere ikke altid gælder med havørrederne.

 

GrejXperten

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This