– Jeg vågnede søndag morgen med tømmermænd, fortæller Christian Andersen. – Min far ringede og spurgte, om vi ikke skulle tage ud og fiske, nu hvor min mor og bedre halvdel havde aftalt, at de skulle ud og shoppe. Så jeg fik pakket bilen med mit grej, og afsted det gik.

– Min far og jeg kom ud til pladsen på Østfyn, hvor der blæste en god vind fra nord/nordøst med cirka 8 m/s. Vandet var grumset, og det var tæt på lavvande. Mens vi gik og fiskede samt snakkede, som vi plejer når vi er afsted sammen, mærkede vi ikke noget som helst den første time/halvanden. Men så begyndte tidevandet at skifte til begyndende højvande, hvorefter der skete noget!

– Ret stålfast, holdt jeg ved at fiske med den samme agn næsten hele turen, og det var en hvid Snurrebasse no.3 med UV prikker. Ud af ingenting huggede den første havørred min Snurrebasse, og begyndte med det samme at rulle i overfladen i 10-15 sekunder samt tog et spring ud af vandet. Jeg fik kørt fisken træt og landet i nettet. Den var næsten lige så tyk, som den var lang. Havørreden målte 49 cm og var tæt på 1.5 kg, hvilket var en rigtig fin sommer fisk med en konditionsfaktor på omkring 1.20.

– Vi fik vores liner i vandet igen, og der gik ikke længe før, der var bud efter min Snurrebasse igen, og det var et ordentligt hug. Jeg fik råbt til min far, at der var fisk igen og at den her var god! Den tog et par meget pæne udløb, men til sidst fik jeg den stille roligt tilbage mod land. Men den var altså ikke færdig – den sprang ud af vandet lige for næsen af os, og så svømmede den ind mellem mine ben og igennem, så jeg med stangen i den ene hånd måtte svinge benet over linen i vand til hofterne. Men heldigvis fik jeg den landet med stor hjælp fra min far! Det var en flot havørred på 59 cm, men den havde kun en beskeden kampvægt på 1.7 kg! Turen var dog en succes, og mine tømmermænd var hurtigt kureret.

Foto: Arne Keld Andersen

 

Et grønnere valg - Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This