– Da jeg ankom mødte jeg den flinkeste fyr fra firmaet Pastry by Holst og Riess på Langeland, fortæller Kim Nørgaard Krusde. – De laver produkter af tang, og han høstede tang til gourmetrestauranter i Danmark samt Frankrig. Han arbejdede lige der, hvor jeg ville fiske, så jeg spurgte, om der var plads til os begge, og det var der selvfølgelig.

– Han fiskede også lidt selv, så vi fik os en god sludder. Mens vi snakkede, fik jeg et godt hug fra en stærk fisk, der sprang fri fra vandet og stod af. Men heldigvis varede ærgrelsen ikke mange minutter, før jeg fik et nyt godt hug. En flot blankfisk havde hugget hårdt til min tobisimitation og “Tangfyren” hjalp mig med at nette fisken på rutineret vis! Det var en perfekt smuk 54 centimeters havørred i rigtig god stand!

– Tanghøsteren spurgte, om vi kunne lave en byttehandel, da jeg var ved at gøre klar til at genudsætte fisken. Han ville gerne have fisken, og så kunne jeg få nogle af hans produkter lavet af tang. Jeg fik således sildefileter i tangpesto, sejfileter i tangpesto, tangknækbrød og tangtopping. Sindssygt lækkert! 

– Da handlen var gennemført fortsatte jeg mit fiskeri, og efter få kast sagde det smæk og en meget stærk fisk begyndte at gøre min dag endnu bedre. Jeg landede en gudesmuk 55 centimeters havørred efter en kanon fight! Den var nok den stærkeste fisk under 60, som jeg nogensinde har mærket! Den var kæmpe rundt om nakken og føltes som et rent muskelbundt. Den var kroget perfekt til genudsætning, så den fik sin frihed.

– Jeg havde lidt tid tilbage til at fiske i, og heldet var slet ikke brugt op, for snart ville en 50 centimeters hunfisk også have min gennemløber, og for tredje gang denne eftermiddag nettede Tangfyren en fin fisk for mig. Den var desværre kroget i overkæben og op gennem øjet, så den blev til aftensmad. Fyren med tangen var nærmest blæst bag over, efter at jeg havde landet tre så fine fisk også i den størrelse på bare 30 minutter. Og jeg er også selv helt blæst bagover eftersom, det jo kun er få dage siden jeg fik to fisk på 60 og 58 cm. Endnu en gang blev alle tre fisk fanget på Sixtylures Skinz i 16 gram.

 

Tohatsu

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This