– Jeg har være et par dage på Ærø for at fiske, hvilket har givet lidt her og der op til de 45cm, fortæller Jan Pryds. – Min plan var derfor at spendere nogle timer efter den store overspringer! Sydkysten blev derfor affisket grundigt, men alle spots var uden en eneste fisk… Eller sagt med andre ord – fra klokken 8-18 fiskede jeg uden noget som helst hug. Puha – de overspringer ture kræver tålmodighed.

– Næste dag, startede jeg igen på sydsiden mere nord på, men stadig intet… Hmm, tænkte jeg og kørte til nogle af de spots, som jeg ved holder fisk. Og ja – de 3 næste spots gav fisk på 48cm, 43cm og mange lige under, så der var fisk på øen.

– Den tredje dag, startede jeg igen på sydsiden, men seks timer senere havde jeg stadig ikke fanget noget. Totalt frustrerende. Vinden var på nul, hele sydkysten var spejl blank, og der var ingen fisk. Jeg lavede derfor en ny plan om at tage om på nordsiden af øen, hvor der trods alt var lidt mere vind. Her valgte jeg et spot, som jeg aldrig har været favorit af, men det er jeg nu… Jeg var alene på spottet, og fik hurtigt en på 42cm samt flere under målet. – Der skal bare stå en større imellem tænker jeg, idet jeg rammer jeg en 54cm tynd nedgænger, der nænsomt sættes fri igen. Og BAM – så kom hugget endelig!

– Den var tung og lavede gode hovedryst, så jeg vidste, at den var stor. Havørreden tog de vildeste udløb, og jeg måtte flere gange stramme bremsen, for at den ikke stak mere en 50 meter ud. Efter 5-10 minutter var den grydeklar, men ved første forsøg på netning, indså jeg, at mit net er kortere i åbningen end fisken. Fisken blev heldigvis på, og i andet forsøg kunne den lige være i nettet – og jeg kom vist til at råbe YES så hele Ærø kunne høre det. Fisken blev taget på OGP Silling 17gram i guld/brun, for det er jo fuldmåne i morgen. Havørreden målte 63cm.

 

Forshaga Akademin

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This