ENDELIG oprandt dagen (6. juni) hvor havfiskeren.dk’s 2. Havtur i år skulle afvikles, skriver Casper Mølgaard fra www.havfiskeren.dk til Fisk & Fri i sin rapport. Vi havde desværre fået aflyst/flyttet vores dybhavstogt, så det var en lettelse endelig at komme af sted. Der var blevet skulet noget til vejrudsigten de foregående dage, men på falderebet var der efterhånden ingen tvivl om at det ville blive godt havvejr.

Torsdag aften blev diverse deltagere ringet op og adviseret om at turen naturligvis blev gennemført. Der var begejstring at spore hos alle, da det nu endelig var blevet vejr og tid til en tur på havet.

Afgangen var sat til fredag aften kl. 22.00 fra Hirtshals, med mulighed for ombordstigning fra spisetid. Jeg ankom selv hen ad ved 20 tiden, hvor de første deltagere var ankommet. Vi fik hilst pænt på hinanden og læsset alt grejet ombord. Som afgang nærmede sig ankom alle mand, der var en rigtig hyggelig stemning ombord, for vejret var i allerhøjeste grad med os, ingen vind overhovedet!

Vi stævnede ud af havnen på slaget 22.00 ud mod det åbne og indbydende Vesterhav.

Der gik ikke længe før alle mand lå under dæk og gjorde sig klar til at få udhvilet, så man kunne være frisk til den kommende dags fiskeri.

Omkring kl. 05 blev alle mand vækket og kaldt på dækket, nu skulle der fiskes!

Vi lå på et vrag et godt stykke ude i Nordsøen med ca. 130m vand under kølen, der var lagt op til pirkefiskeri i første omgang, lige for at se om/hvad der gemte sig dernede. Det var med forventning at vi lod vores grej stryge mod bunden nede i dybet, men der skete bare ikke rigtig noget?? Den ene pirkebevægelse afløste den anden, men helt og aldeles uden resultat…

Enkelte skiftede til medegrej, med dette var heller ikke den rette medicin.

Der blev lavet 3-4 drev henover vraget og resultatet blev sølle 2 fejlkrogede torsk i alt.

En smule forbavsende tøffede vi af sted til næste vrag, dette lå på omkring 80m vand, og havde før givet store mængder fisk af forskellig slags. Alle mand var igen her oppe på dupperne, og klar med grejet, desværre med næsten samme resultat som på første vrag… Ikke en skid!

Klokken var nu blevet hen af 07 og kokken/dæksdamen Olga havde fundet morgenmaden klar på dækket, det var tiltrængt oven på det hårde fiskeri! :o)

Mens vi spiste flyttede vi endnu engang til et nyt vrag, for at se hvad det mon kunne byde på – gæt engang ikke det fjerneste!

Nu var gode råd efterhånden dyre, og skipper havde fået lidt rynker i panden… Med rette.

Der var ikke engang landet en enkelt kurv tilsammen af 18 mand på 3 vrag, ikke godt!

Dagen fortsatte slag i slag – vejret blev bare bedre og bedre! Fiskeriet… Ja – det var der da til tider i mindre grad, og der kom da i ny og næ en enkelt fisk på dæk. Men slet ikke i vanlig stil og mængde!

Efter mere end 10 forskellige vrag og nogle stengrunde, var det nedslående resultat en kendsgerning!

Til dato en af de dårligste havture udbyttemæssige. Af fangster der er værd at nævne var kun en enkelt måler torsk, et par fine langer, samt en rigtig flot sej.

Modet blev dog holdt forbavsende højt, hvilket nok skyldes det ekstrem gode vejr! Samt et skib med rigtig fine forhold.

Tak til de tålmodige deltagere – det var en fornøjelse trods de manglende fangster, slutter Casper Mølgaard.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This