– Vejret var godt, solen skinnede og der var ikke en sky på himlen. Det var ulidelig varmt vand vi fiskede af. Men spørgsmålet var – ville vi fange noget? Sådan lyder det fra Frederik Frederiksen, der sammen med et par kollegaer fra de nordjyske grejbutikker var taget på sheltertur i weekenden. Planen indebar god mad og hygge – samt ikke mindst håbet om en god havbars.

– Vi fiskede aftenen igennem, men fik kun masser af hornfisk, men vi så dog en havørred bryde overfladen nogle hundrede meter ude. Da vi kom hjem til shelteret var det derfor med slukkede forhåbninger om en stålblank torpedo – Vesterhavets konge. Den bomstærke havbars udeblev. En lille øl var dog med til at løfte humøret, hvorefter vi gik til køjs. Vi stod op allerede klokken 4.30, hvor vi nok må indrømme, at vi var noget trætte. 

– Forhåbningerne om skrigende bremser, vækkede os dog – og efter en hurtig morgenmad tog vi ned til vandet. Forholdene var perfekte med havgus, små krusninger på vandet og let vind. Det her lugtede bare af fisk, men spørgsmålet var jo så – var de her i dag? Det første take på dagen var en hornfisk – igen, igen… og det endte med, at vi fik over 50 denne morgen. Situationen var derfor ved at være lidt anspændt. En Westin D360 distance i 18g i farven Chartreuse Diamond blev spændt for, da det er en farve, der altid fanger havbars. Og taktikken virkede!

– Efter få kast viste havets konge sig, da en fin fisk over målet tog gennemløberen og flåede godt i bremsen på mit Daiwa Certate 4000. Stærkt og godt grej skal der til, hvis du vil ha en chance over for disse bomstærke fisk! Kort efter kunne vi nette årets første havbars på den allerførste tur – FEDT! Glade og tilfredse med succesfiskeriet, forsatte vi i en time mere, men det blev kun til lidt flere musikål. 

 

Friluftsland The North Face

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This