– Havbars fiskeriet er på rekordtid gået hen og blevet en af mine favoritarter at udforske, fortæller Mikkel Matzen til Fisk & Fri. – Det er ikke en art, jeg tidligere har stiftet bekendtskab med, men så tog en kammerat mig med på en tur, og jeg var solgt! Jeg havde slet ikke forventet, hvor sej en fisk dette er. Dertil kommer ligheden til aborrefiskeriet samtidigt med at teknik og fremgangsmåde, næsten kan direkte kopieres til havbarsen. Det er som at fiske en aborre på speed i saltvand. Havbarsen er en rendyrket fight maskine, og jeg bliver gang på gang overrasket over, hvor stærk disse fisk egentlig er.

– Det er noget af det mest spændende og intense fiskeri, som jeg har prøvet. Først og fremmest fordi det stadig er nyt for mig, men også fordi det er sindssygt udfordrende. For mig er det ikke vigtigt kun at ”knække koden”, men hele rejsen dertil. Det handler om oplevelserne man får, erfaringerne man gør sig og når alt til sidst går op i en højere enhed, findes der næsten ikke nogen bedre følelse.

– Når jeg kigger tilbage på fiskeriet i år, så har det været brutalt, frustrerende og meget udfordrende. Jeg startede ud med at bruge shads og det fungerede glimrende. Siden har jeg forsøgt mig med andre metoder og indgangsvinkler – og har med succes brugt blandt andet popper, jerkbait, drop shot samt diverse blink. Det mest intense fiskeri har givet 30 fisk på en halv time og på de bedste ture op mod 100 fisk på en dag, hvor gennemsnitslængden var over 55cm! Der har været mange flotte eksemplarer imellem og flere af dem over 70 cm, men den største er et pragteksemplar på 75+ cm.

– Havbars eventyret er ikke slut endnu og jeg er sikker på at der svømmer en XXL havbars rundt derude, som venter på jeg fanger dem! Det her er så spændende et fiskeri, at alle børunde sig selv at forsøge sig med det på et eller andet tidspunkt – ellers går man glip af alletiders fiske oplevelse!

– Grejet jeg har brugt er en 8 fods 12-40 gram stang med et XLNT3 spinnehjul monteret med en 8-12 trådet braided line med et fluorocarbon forfang minimum 0,46 mm. Endegrej: SG 3D manic crab, TPE Minnow, SG seeker 35g. SG gravity stick og SG Minnow Shad.

 

Hvidovre Sport Black Friday

 

Mikkel Matzen med to af hans mange flotte havbars fra 2020 sæsonen.

Mikkel Matzen med to af hans mange flotte havbars fra 2020 sæsonen.

 

Endnu en flot havbars til Mikkel Matzen

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This