– Det er nu snart en uge siden, at jeg har sat min gode kammerat Max på toget efter fire ugers eventyr langs åerne, og jeg har den seneste uge fisket med min kammerat Magnus, som skulle prøve kræfter med å fiskeriet for første gang, fortæller Axel Bjørn Pedersen. – Jeg havde sat mig for, at han skulle prøve at fiske natflue, hvilket han var klar på. De første nætter lod jeg Magnus fiske en del, for at se om ikke det ville lykkes for ham at overliste en havørred på fluen midt om natten. Han formåede faktisk at rejse en del fisk til fluen, men ingen af dem blev hængende.

– Det er nu blevet torsdag nat, og Magnus rejser en stor fisk til bulefluen under Palles Træ. Vi giver fisken en pause, men den vælger desværre ikke at tage igen. Ligesom vi bevæger os videre fra træet, hører vi et kæmpe plask fra den fisk, som han lige har kastet til, men efter yderligere flere kast er den stadig ikke interesseret i vores flue. Nu får jeg lov til at fiske lidt, og efter omkring 15 minutters fiskeri hører vi et ordentlig skvulp ved min flue. Klokken er nu omkring 01:00, og jeg kigger på Magnus og siger: “Det virker aldrig at give den en pause, jeg synes vi skal kaste til den igen”. Det gør jeg så, og efter to kast eksploderer vandoverfladen i et stort og dybt sug.

– Fisken har taget fluen og ruller sig meget dybt i overfladen. Vi vælger meget hurtigt at springe i åen for at undgå, at fisken sætter sig fast i grøden, alt imens Magnus forsøger at løsne nettet fra min taske. Jeg har på fornemmelsen, at det er en rigtig stor fisk, så jeg er meget fokuseret og rigtig bange for at miste den. Fisken går meget tungt og vælger pludselig at svømme opstrøms samt bevæger sig ind under grøden i egen brink. men jeg får presset den ud og op til overfladen, hvor Magnus i ét ryk får fisken i nettet. Og så bliver der ellers skreget og jublet. Det er en helt nyopstegen og blank hunfisk på 67 centimeter, som efter et par billeder bliver sat sikkert tilbage i åen. En bedre afslutning på mit seks ugers eventyr langs åerne kan jeg ikke forestille mig!

 

Hvidovre Sport

 

Her kan du se den flue Axel Bjørn Pedersen fik sin fine 67 centimeters havørred på

Her kan du se den flue Axel Bjørn Pedersen fik sin fine 67 centimeters havørred på.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This