Havørred Fyn har netop modtaget hæder fra det tyske forlag Die Rapsbande – endda en økonomisk hæder. Utrolig flot.07-02-2012 – TYSKERNE HAR FOR LÆNGST FÅET ØJNENE op for det fynske havørredmekka. Specielt lystfiskerne. Det har de fleste danske lystfiskere også bemærket, og fynboerne nok også generelt. Havørred Fyn er om noget grunden til denne lystfiskersucces.

Og ikke nok med det – så modtager Havørred Fyn nu også økonomisk hæder fra det tyske forlag, Die Rapsbande.

I en netop udsendt pressemeddelelse siger sekretariatsleder hos Havørred Fyn, Jan Hald Kjeldsen, at han sammen med de øvrige medarbejdere og mange interessenter i projektet glæder sig over endnu en international hæder. Endda en hæder, som vækker ekstra glæde.

Det skyldes, at 50 havørredentusiaster, der alle er medforfattere til den tyske bog "Mein 2. Bester Angelplatz an der dänischen Ostseeküste", enstemmigt har besluttet at skænke to euro pr. solgt eksemplar til Havørred Fyn.

– At det er lystfiskere selv, der af egen fri vilje skænker deres honorar til vores arbejde, gør os både glade og stolte. Det er en enorm påskønnelse, siger Jan Hald Kjeldsen.

Og fra forlaget er der også en direkte kommentar til projektet:

– Vi går meget op i miljø, og besluttede sidste år at udgive en række bøger til støtte for miljøet. Vi lod forfatterne selv bestemme, hvad de ville støtte, og der var slet ingen uenighed om, at den skulle gå til det fynske havørredprojekt. Det er virkelig en succeshistorie gennem godt 20 år rundt om i verden, og et arbejde, som både politikere og medarbejdere på Fyn kan være stolte over, siger Steffi Schroeter, der sammen med sin mand Udo Schroeter driver forlaget Die Rapsbande.

– Ikke blot sørger medarbejdere og de mange frivillige for årlige smolt-udsætninger, men gennem årerne har Havørred Fyn også åbnet og forbedret 400 kilometer fynske vandløb, og sikret nye, varige gydemuligheder i 25 åer. Det er imponerende, udtaler Steffi Schroeter.

Hvis du vil være med til at støtte Havørred Fyn yderligere er det blot at anskaffe sig denne bog. Det er en forudsætning, at du kan tysk, idet den ikke findes på dansk.

Du kan købe bogen her.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This