Den første afdeling af Gulp Cup 2011 blev vundet af Bettina Eggertsen med en guldørred på 5,38 kilo (midten). Maria Stauning (t.h.) kom på andenpladsen med en guldørred på 4,1 kilo, mens Vineto Trailovic (t.v.) sluttede af på en tredjeplads med en regnbueørred på 1,56 kilo.

De mange ørreder leverede kraftfulde fights i den lune forårssol.6.5.2011 – FOR FJERDE ÅR I TRÆK afholdes der Gulp Cup, og i lighed med sidste år var det Ørsted Fisk & Golf som lagde vand til første afdeling. Denne dag blev der fanget masser af fisk, og som noget udsædvanligt var to tredjedele af de tre største fisk fanget af kvinder! Steen V. Knudsen fra Pure Fishing Danmark kommer her med en melding fra konkurrencedagen.

– 120 forventningsfulde fiskere var mødt op på denne dejlige solskinsdag i slutningen af april, beretter Steen. – Klokken 8.00 blev der givet signal til start og den næsten blikstille overflade blev tæppebombet med alt fra store og små bobleflåd til de mere strømlinede bombardaflåd og elegante penne flåd samt selvfølgelig enkelte bundrig. Det er altid spændende at se hvor kort eller lang tid der går inden den første fisk lader sig friste til et forræderisk morgenmåltid, men som forventet, så blev ventetiden kort. Allerede fem minutter inde i konkurrencen, kom den første lystfisker i fuld firspring med en knap nok død ørred der skulle indvejes.

– Når 120 mand står ved en sø og fisker, kan det ikke undgås at fiskene efterhånden bliver en anelse stressede og derfor ophører med deres normale fødesøgende adfærd eller territoriehævd, og det er i de situationer at der skal kræses for detaljerne.

Men når man så har en agn som skiller sig markant ud og som fiskene ikke umiddelbart kan modstå på krogen, ja så bliver det jo lidt lettere at være lystfisker. I starten var det den ende af søen, der var tættest på indvejningspladsen der fiskede klart bedst. En efter en kom deltagerne med fisk der skulle vejes ind, men der var langt imellem fisk i den tunge ende af skalaen. I en god time førte Vineto Trailovic med en regnbueørred på 1,56 kilo, men lidt over klokken 9.00 blev der rykket godt og grundigt ved den stilling da Bettina Eggertsen fik stor guldørred på krogen. Bettina var tydeligt imponeret over sin fangst og som hun selv sagde, så var det da lidt utroligt at hun skulle være så heldig første gang hun var ude og fiske. Fisken vejede 5,38 kilo og faldt for en klump Gulp Bombard.

– Rygter løber hurtigt rundt om en put and take-sø, og om det var denne fangst der fik sat lidt ekstra skub i den modsatte ende af søen skal jeg ikke kunne sige, men pludselig var det som om at fangsterne blev hyppigere og hyppigere fra den ende. Fangsterne kulminerede med at Maria Stauning lidt før middag kunne komme til indvejning med en stor guldørred som lige ved første øjekast godt kunne appellere til førstepladsen, men vægten viste 4,1 kilo, så det var ikke nok.

– Da klokken blev 13.00 kunne konkurrencen afblæses og resultatet blev en førsteplads til Bettina Eggertsen. Hun modtog udover billetten til finalestævnet en masse lækkert grej fra ABU, Fenwick og Berkley til en værdi af cirka 9000 kroner. Maria Stauning fik med sin andenplads en masse lækkert grej fra Penn, Berkley og ABU til en værdi af cirka 7000,- kroner og slutteligt fik Vineto Trailovic grej fra Berkley og ABU for cirka 3000. I alt var der fanget lige knap 60 ørreder, hvor størstedelen var fisk mellem 1 og 1,5 kilo, slutter Steen.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This