Brian Kyeds fangede denne guldørred ved Sydamager. Foto: Henrik Carl12.10.10 – GULDØRREDEN er en fisk der kun sjældent før er set i havet, så fisker Brian Kyed fik med god grund store øjne da han den 6. oktober røgtede sine garn ved Sydamager. I nettet sad nemlig en lysende rødlig ørred, en guldørred.

Brian kontaktede efter fangsten www.Fiskeatlas.dk, der hentede fisken og kunne fortælle, at fisken var en undsluppen guldørred. Guldørreden er en fremavlet variant af regnbueørreden, der opdrættes som spisefisk og er desuden et populært bytte blandt put and take-fiskere. Fisken vejede ca. 1 kilo og er en af de første fanget i havet omkring Danmark.

Foruden ovennævnte fangst blev der af lystfiskere fanget guldørreder både den 27. september og 3. oktober på Vestsjællands kyster, og der går rygter om endnu flere fangster. Guldørrederne stammer højst sandsynligt fra et udslip fra Bisserup havdambrug.

Har du fanget en guldørred i havet, eller kender en der her, er Fiskeatlasset meget interesseret i at høre om fangsten. Fiskeatlasset kan kontaktes på telefon 35 32 11 24 eller info@fiskeatlas.dk. Læs mere om Fiskeatlasset på www.fiskeatlas.dk.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This