En Kobberfarvet spinner var hvad der skulle til for at overliste denne 5,25 kilo tunge havørred, som Rasmus fangede til Gudenå-konkurrencen. Den var blot én ud af mange og store fisk, som blev indvejet i forbindelse med konkurrencen. 20.09.10 –DEN ÅRLIGE GUDENÅKONKURRENCE blev afholdt i denne weekend, og der blev ikke blot fanget mange men også store fisk. Både havørrederne og laksene var med på løjerne, og der var derfor masser af fisk og fiskere til indvejningen om søndagen.

Rasmus Laustsen var én af dem, som havde held i sprøjten, men inden han mærkede det forløsende hug blev hans tålmodighed for alvor testet. Rasmus forklarer, at han var bevæbnet med alt fra rejer til wobler, rørfluer, store spinnere og fede orm.

– Jeg startede ud fredag eftermiddag med at affiske starten af grå zone imellem jernbanebroerne. Dog var det ikke mig, men mine sidemænd der fik æren af at fange laks. Jeg kæmpede og kæmpede, men jeg kunne ikke få dem i biddet, så jeg valgte at tage i Lilleåen en time før det blev mørkt, men igen uden resultat.

– Det endte med, at jeg smuttede op på boldbanerne, hvor indvejningen foregik, og jeg skal da lige love for, at der blev fanget fisk. Ikke færre end 49 fisk var der blevet indvejet fredag aften, og endda med et par rigtig flotte havørreder på 6,4 og 6,2 kilo imellem.

– Næste dag stod jeg ved åen igen kl 4.30. Jeg kunne ikke se ret meget pga mørket og kastede totalt i blinde. Efter ca et kvarters fiskeri var der nap på rejen, dog skulle det vise sig at være en bette letfarvet hanlaks på omkring 40 centimeter, så den røg ud igen.

– De næste tre timer skete der intet. Et par af mine kammerater fik godt nok to laks og en havørred – men ikke noget til mig. Og som tiden gik og blæsten tog til, synes jeg gassen var ved at gå af ballonen. Alligevel tog jeg et træk i grøn zone (uden resultat) og derefter videre til Lilleåen. Jeg nåede lige til andet sving, og så skal jeg lige love for, at min stang flexede sammen. Ret hurtigt var jeg klar over, at det var en stor fisk, og så sker det, man altid frygter: Nettet kludrer, man kan ikke slå det ud, og fisken og spinneren sidder fast uden på nettet istedet for inden i nettet. Heldigvis får jeg vendt nettet i et snuptag, og lige da fisken vil tage endnu et udløb, ja – så fes den lige ind i nettet. Og så skal jeg ellers love for, at nettet røg op på marken, hvorefter kunne bryde ud i sejrsdans.

– 5,25 kilo og 74 centimeter var fiskens mål. En ny PR og så til Gudenå-konkurrencen! Det kunne ikke falde bedre sammen, slutter en lykkelig Rasmus.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This