– Min kammerat Johan Larsson og jeg havde hørt en del rygter og historier om en stor, dyb sø, hvor man ofte fisker på 20-80 meters vand, så det er afgørende at kunne finde forskellig strukturer i søen – samt finde ud af, hvor byttefiskene står, fortæller Mads Nørgaard Christensen. – Efter en del planlægning af turen, fandt vi en dag, hvor vejret så godt ud med lidt blæst og overskyet det meste af dagen.

– Vi tog afsted tidligt om morgenen for at kunne rampe båden inden solopgang.  Vi havde besluttet udelukkende at bruge store agn på 40 og 50cm samt et par Linethru Roach´s i 32cm. Vi dørgede ret langsomt for årstiden, og fik efter en lille time det første hug, som desværre blev tabt. Efter det besluttede vi os for at prøve at fiske lidt lavere vand omkring 10 til 20 meter, hvor vi lagde ud med en fin fisk på 106 cm. Derefter fik vi et par på 80 og 90 cm, der hurtigt blev afkroget i vandet.

– Sidst på dagen var det som om, at det blev mere roligt i vejret og på den yderste paravane fik vi et utroligt langsomt samt forsigtigt hug, men jeg var hurtig og fik givet et solidt modhug. Den gav en god, men kort fight, og så kunne vi nette en fisk på 118 cm. Efter et par hurtige billeder sendte vi hende tilbage til dybet, og fortsætte vores dørgning. En halv time senere fik vi igen et meget tungt hug, og Johan fik sat krogen. Fisken kom op i overfladen, og det var endnu en stor fisk. Desværre tabte vi den undervejs ind, og svømmede den tilbage til dybet.

– Lidt slukøret valgte vi at dørge imod rampen det sidste stykke, hvor vi egentlig ikke rigtigt troede, at der ville ske mere, men ud af det blå gik endnu en af stængerne og Johan var igen hurtig til modhugget. Fisken viste sig hurtigt, og jeg fik den nettet. Vi målte fisken hurtigt og fik taget et par hurtige billeder, inden hun fik lov at svømme tilbage. Efter vi havde genudsat fisken, blev vi enige om at pakke sammen og sejle hjem.

Begge de to seje geddefiskere læser lige nu på Forshaga Akademin, fordi de har planer om en professionel karriere indenfor lystfiskerbranchen.

 

 

Jinan Larsson med sin fine gedde. Øverst Mads Nørgaard Christensen.

Johan Larsson med sin fine gedde. Øverst Mads Nørgaard Christensen.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This