– På min sidste aborretur rendte jeg ind i noget rigtigt fornuftigt aborrefiskeri, fortæller Thoke Wistoft. – Aborrerne var bestemt ikke i hugget, så alt kunstagn kunne glemmes. Derfor blev der fisket med en skalle på bunden monteret på et gliderig.

– Aborrerne stod langt ude op ad en grødekant, men på trods af en stiv modvind var det heldigvis ikke svært at kaste ud til dem med min Okuma’s Ceymar feederstang. Det blev til 10 fisk over kiloet med et par stykker over 1500 gram – toppet af et virkelig flot eksemplar på 1800 gram.

– Min glidebom er monteret på fire meter 0.33 Sufix fluorocarbon, som herefter er bundet sammen med hovedlinen, der er 0.128 Sufix131 fletline. Der er flere gode årsager til at montere fluorocarbon som slagline. For det første undgår man kludder på den stivere line, for det andet er der mindre slid på line og glidebom, og for det tredje resulterer den lille smule elastik i fluorocarbonen i færre mistede fisk, hvis fisken er kroget helt yderligt. Det yderste af rigget bestod som altid af tynd Sufix fluorocarbon og VMC’s Wacky krog i str. 1.

 

Jans Lystfiskershop

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This