.Fiskeriet på den åbne kyst har for mit vedkomne i år, været det bedste jeg kan huske, fortæller Rasmus Ditlefsen til Fisk & Fri. – Den varme vinter gjorde, at der var masser af føde og dermed fisk. De har alle, på nær nedgængerne, været i god stand, og gennemsnitligt har det været de tykkeste vinterfisk, som jeg har set. Min bedste fisk var en havørred på 50 cm og 1,7 kg. Jeg har ikke fået fisk på land på hver tur, men jeg har fundet fisk på samtlige ture i år, og i øjeblikket ligger jeg på lidt over 2 fisk pr tur i gennemsnit. Så de endeløse dage uden skyggen af fisk under vinterfiskeriet har ikke været til stede, hvilket jeg er meget taknemlig for.

– På nettet kunne man landsdækkende se mange, der fangede fisk med børsteorm, og mange fangstrapporter gav udtryk for hvordan de gylpede store børsteorm i hobetal, fortsætter han. – Af en eller anden mærkelig grund, har jeg ikke set børsteorm i år, men mine fisk havde til gengæld mange rejer eller hundestejler i maven – lige indtil sidst i februar, hvor jeg fik den første fisk med tobis. Jeg plejer at være længere henne på året, før jeg får de første fisk med tobis, men siden da har flere af mine fisk gylpet tobis op.

– Jeg har kun fanget fire undermålsfisk, hvilket for mig også er lidt underligt under vinterfiskeri, men jeg tillægger det de store mænger føde og varme vand, som har gjort, at de normale undermålere har vokset hurtigt…Dette er ikke noget jeg har noget verificerbart evidens for, og det er kun en Rasmus teori.

– I år har jeg fisket meget utraditionelt, og da der på mine fridage ofte har været højvande med stigvande har jeg været nødsaget til at fiske under de forhold, der endnu engang har været. Jeg har derudover fisket på en del nye pladser. Så jeg er blevet lidt overrasket over min succes med mængden af fisk, da jeg normalt fortrækker normal vandstand med faldende vand.

– Siden sidst i september 2019 har jeg kun fået fisk på spinstop, og ofte har det krævet laaange spinstop på helt op til 6-8 sekunder. Dette har gjort, at jeg har været nødsaget til at fiske med den gennemløber som hænger længst tid i vandet, inden den rammer bunden, nemlig en forsølvet Silling fra OGP på 14 eller 17 gram. Jeg tillægger også min nye ynglingskrog en del af min succes. Det er en trekrog str. 10 fra BKK (Black King Kong 6062#) som er malet i ambulance rød. Så efter en forsølvet Silling har den røde krog været hugpunktet, og jeg forstår ikke hvorfor flere grejproducenter ikke maler deres trekroge røde? På en pakke med 8 trekroge har jeg kun mistet 5 fisk i alt, jeg har selvfølgelig haft flere kontakter, men altså kun mistet 5 fisk under fighten…. Jeg er desværre løbet tør og kan desværre finde nogle forretninger som sælger denne krog, og hvis nogen kender en forhandler, så sig endelig til, prisen er underordnet.

– I går efter job kunne jeg se på vejret, at der på et 300 meter stræk burde stå en fisk. Igen var der højvande og stigvande, men her gør det ikke noget. Velankommet til vandet kan jeg se et skel mellem klart og farvet vand, og et stærkt strømskel som rammer kysten. Tre andre fiskere står i det spritklare vand, og ligner stationære fiskere. Jeg spørger, om det er ok, at jeg går foran over i det farvede vand, hvilket de intet har imod, da de siger, at der er fyldt med drivende ålegræs og blæretang.

– Derudover havde de hverken set eller mærket fisk. Det kan være frustrerende at fiske i vand med drivende tang, og jeg havde ikke et eneste kast uden græs på krogen. Men af erfaring ved jeg, at der kan være en del byttedyr i de drivende tuer. Efter 20 minutters fiskeri mærker jeg et godt hug, som jeg misser i modhugget. Jeg lader Sillingen dale i et langt spinstop, hvor jeg tænker ”Please ram ikke bunden, ram ikke bunden”, hvor der efter 5-6 sekunder kommer et dybt sug i stangen, og modhugget sidder perfekt. En tyk fisk ryger ud af vandet, imens den ryster voldsomt på hovet, og i løbet af de næste par minutter danser den på halen hen over overfladen i bedste hornfiskestil, imens den ryster hovedet vildt.

– Jeg hader, når en fisk gør det, og jeg har simpelthen ikke nerver til det, da jeg har smidt mange fisk på den bekostning. Da fisken ryger i nettet, falder trekrogen ud, og den gylper 3 friske tobis op. Jeg fisker frem og tilbage på de samme 300 meter og efter 30 minutter flekser stanger igen, og endnu en fisk i samme størrelse har taget agnen. Den tager nogle korte, men hidsige udløb og uden større dramatik lander jeg også den. Som fotoet viser, så havde den tykke af dem 8 tobis, en lille kutling, 2 hundestejler og 2 rejer i maven, så ingen kostforagter. Begge fisk var 56 cm, og de vejede 1,8 og 2 kilo, slutter han.

 

Harald Nyborg

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This