– Jeg kom til fjorden ved tre-tiden med store forventninger om at fange en havørred over målet, da jeg endnu ikke havde fanget en målshavørred dette år, fortæller Donald Rosenkilde. – Jeg havde en ny flueline på, og humøret i top.

– Efter fire timers fiskeri havde jeg tabt nogle fine fisk men kun fanget tre mindre ørreder under målet. På mærkelig vis sprang min flueline og røg ud af øjerne på min fluestang, hvorefter jeg måtte stoppe og gå min kammerat i møde. Han kom over for at gøre mig selskab, hvorefter vi fik efter en lille snak. Fluelinen blev sat sammen igen, og så startede fiskeriet igen.

– Vi gik derud af, og jeg passerede en fisker, som stod og fiskede med prop og reje. Han havde kun fanget en lille smolt, og da jeg passerer ham, siger jeg, at jeg lige ville prøve den næste lille pynt 50 meter længere fremme. Jeg tager et kast og får et lille nap i fluen – kaster igen og lader fluen synke lidt mere, før jeg begynder at strippe ind.

– Jeg tager to indtag, og med et stoppes fluen af en god fisk. Herefter hæver jeg stangen og fisken kroges. Den rusker lidt og tager et hurtigt forholdsvis kort ud løb, hvorpå fiskeren, som jeg passerede, spørger om det er en tresser. – Jet er det, siger jeg, for jeg kan godt mærke, at det er en god fisk. Da den viser sig første gang i overfladen, siger jeg, at det er en fire kg’s den her – mindst. To andre fiskere kommer til, men fisken er slet ikke træt. Snart kommer den dog ret hurtigt på tæt hold, hvor vi et par gange eller tre prøver at nette den. Men det vil den ikke være med til og svømmer væk fra nettet flere gange.

– Efter 10 – 15 minutter får min kammerat fisken i nettet, og vi går i land. Jeg har denne gang en digitalvægt med, som stopper ved 5,827 kilo, og fisken måles til at være 78cm. Der var naturligvis stor begejstring over den flotte ørred, og ja – mine ben de rystede stadig efter fighten.

 

Boatshow 2023

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This