– Som ansat hos Jagt- og Fiskerimagasinet er der god forståelse for, når man spørger om en fiske-fridag, fortæller Kalle Vardrup Dahl. – For nogle dage siden mødtes jeg derfor med min gode kammerat, Jeppe ude ved fiskevandet om formiddagen. En skoldhed kop tår kaffe og lidt tanker bag dagens mål blev delt. Derefter traskede vi ned til vandet og så hurtigt, at der var meget høj vandstand samt en helt kakaobrun farve i vandet.  Det holdt os dog ikke tilbage for at fiske lette jighoveder og naturtro farver…

– Efter kort tids fiskeri, fandt min makker rytmen og fangede 4-5 aborrer op til halvkiloet. Jeg fik downsizet lidt og forsøgte samme sted, men uden held, så vi besluttede os for et pladsskifte. Der gik ikke længe på den nye plads, før jeg fik råbt til min makker: “Den er der, og den er god!”. Aborren gav tunge hovedrusk, og min Shimano Diaflash stang var krøllet helt sammen. Det gode hug, kom langsomt til overfladen, hvor jeg så, at det var en ordentlig basse af en aborre, og krogen sad solidt plantet i overlæben. Min kammerat fik aktiveret teleskopnettet i raketfart, som var det et lyssværd, hvorefter fisken gled pænt ind over netrammen. Den store aborre var 47 flotte centimeter, og jeg var endnu en oplevelse rigere.

– Jeg fiskede som nævnt med en Shimano Diaflash 7’ 1-7 grams tang kombineret med et Shimano Vanford 2500HG fastspolehjul. Agnen var et SFG Tungstenshoved i 5,3  gram med 1/0 krog suppleret med en Stanley The Stickleback hundstejleimitation i 5,5 cm i farven Motoroil Gold, slutter han.

Tjek denne video på Fisk & Fris YouTube, hvor du kan se hvordan man fisker med en anden effektivt teknik til aborrer, nemlig rejer og bundtakel.

 

GrejXperten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This