Grønlandske kystlaks – noget der kan praktiseres i Sydgrønland. Her er René Mørkhøj med et eksemplar på 9,0 kilo.

RENE MØRKHØJ der til daglig bor i Nuussuaq har i gennem flere år jagtet Atlanterhavs laksen på Grønland og har da også haft succes med trolling. Men ikke fra kysten. Men det fik han den 28. oktober.

– Jeg og min fiskemakker aldrig haft succes i forhold til, hvad der bliver fanget af de lokale garn-fiskere, som i August-Oktober fanger rigtig mange skællaks i garn. I år hørte vi rygter om et forrygende laksefiskeri i Sydgrønland, og under en tjenesterejse tog vi fiskestangen med og ville prøve og fiske fra land, fortæller René.

– De første par ture gav seks laks mellem 3,5 og 5,5 kilo og vi så mange laks jage små fisk i vandoverfladen. Søndag den 28. oktober tog vi tidligt ud om morgenen og fik en fantastisk fiskeoplevelse. Min makker fangede fem laks den morgen og jeg fik én som til gengæld var den største på 9,0 kilo, beretter René og fortsætter.

– Fiskene blev fanget fra land med almindeligt kystblink og teknikken er og kaste langt ud, lade blinket synke 5-10 meter ned, og så hale ind med en del spinstop. Undgå at blinket kommer for højt op i vandoverfladen, da laksene går dybere nede. Der er meget dybt ind til land, og det kræver en del held og koncentration at få landet laksene. Vi har også mistet en del da fangstnettet var for lille, og vi måtte tage dem med de bare hænder.

– Det vildeste kystfiskeri, som man sjældent oplever. De lokale garnfiskere fortæller også, at i år er der et sjældent lakseboom, og de har sjældent hørt, at folk fanger laskene fra kysten, slutter René.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This