– Her den anden dag var det meningen, at jeg skulle være på arbejde til kl.15.00, men der blev lidt ændringer på mit job plan, så jeg fik fri allerede kl.13.00, fortæller Ahmet Cakaloglu. – Tidligere på dagen var jeg inde og lure på forholdene på de forskellige vejr apps, så jeg havde en plan B klar i forhold til vejrets udvikling.

– Jeg skyndte mig hjem for at skifte tøj og pakke grejet med det samme og så var det ellers bare afsted. Kl. 15.00 var jeg på pladsen. Jeg vidste godt, at jeg ikke havde meget tid til fiskeriet. Jeg skyndte mig derfor, så jeg kunne nå at fiske lidt, inden det blev mørkt. Der gik 10 minutter, før jeg fik min første fisk, der var en lille grønlænder. Det var en fisk lige på grænsen, så jeg sendte den hurtigt tilbage og prøvede at lave et kast der, hvor jeg fik fisken, for jeg var sikker på, at der stadig var flere fisk i det område.

– Slam – så sad der en grønlænder mere, men denne gang var den lidt større på cirka 45 cm. Og derefter døde det ud. Der skete ikke rigtig noget i et stykke tid, så nu syntes jeg, at det var tid til at skifte agn. Denne gang ville jeg prøve en gennemløbswobler fra MS, for jeg har før fået nogen gode fisk på disse woblere.

– Jeg valgte at bruge en i rød/sort. Det var blevet sent, og jeg ville give den en sidste chance mere, så jeg tænkte inden i mig selv, at det bare skulle være de sidste 3-4 kast, og så var det hjem for at nå aftensmaden. Men lige pludselig kom hugget hårdt og kontant. Jeg vidste godt, at det var en god fisk, men jeg var lidt i tvivl om, hvorvidt det var en farvet fisk, for den trak ikke så meget line, men gik meget tungt. Der var på et , hvor jeg kunne mærke, at den slog hovedet til siderne for at slippe fri, så jeg blev lidt bange for at miste den, men lige pludselig så faldt den til ro og tog lidt line – stille og roligt. Det var ikke noget voldsomt udløb, og 2-3 minutter efter kunne jeg nette den, og først efter jeg havde nettet den gik den bare amok inde i nettet. Jeg ville lige være sikker på, at den ikke var farvet, men jeg havde desværre ikke pandelygten med, så jeg måtte frem med telefonen for at få lys på. Først der kunne jeg se, hvor flot og tyk den var: 71,5 cm og 4,6 kilo! Der var desværre ingen makker med til at tage billeder denne gang, da det var en spontant tur, så jeg tog lige nogen billeder hurtigt og skyndte mig hjem, så jeg kunne nå aftensmaden til tiden med familien. De fine billeder blev taget af min 13 årige søn hjemme i køkkenet, slutter han.

 

Havørred - Refleksioner på kysten

Ahmet Cakaloglus flotte havørred

Ahmet Cakaloglus flotte havørred. Et stort tillykke med fisken!

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This