– Jeg har brugt den første måned af 2022 på at fiske gedder, og det er da også blevet til en del fisk. På månedens sidste dag rundede jeg 50, så det kan jo næsten ikke være bedre. Dog har jeg ikke haft tiden til de lange ture, så det har mest været en masse små ture efter arbejde, hvor jeg lige kunne nå lidt fiskeri.

– I starten af januar var jeg på en tur med Jens Normark, hvor vi havde en halv dag med koldt vejr og en del blæst at bakse med, men det betød dog ikke, at vi ikke fik en del fisk i hånden.

– Cirka en uge inde i det nye år havde en kammerat og jeg aftalt en lille tur i min jolle, og her fik jeg testet det nye Savage Gear SG8 baitcaster hjul godt igennem, hvilket gik super godt. På denne dag fiskede jeg en del med jerkbait, og vi fangede tilsammen 16 gedder på små 4 timer. Denne dag blæste det også meget, hvilket gjorde det en smule besværligt at få jollen på land.

– Ud over disse fisketure har jeg været på en del ture til de mere lokale vande, hvor jeg kun har fisket 1-2 timer af gangen, men det har alligevel givet en del fisk. Sidste gang jeg var ude, var under stormen Malik forleden. Her fiskede jeg begge dage, da stormen hærgede – dog kun et par korte ture. Igen var resultatet en del flotte fisk, og som mange geddefiskere ved, så bliver gedderne jo ikke meget flottere end de er lige nu.

– Jeg havde igen en time efter arbejde på den sidste dag i måneden, og den skulle udnyttes, selv om der nu var blevet meget vindstille, og der havde været meget koldt om natten. Jeg startede med en lille Savage Gear Rattle Trout på 12,5 cm fisket på cirka 10 meter vand. Her lod jeg den komme helt til bunden, og allerede efter første omdrejning på hjulet fik jeg hug, og en flot tyk gedde kom med på land. Da der ikke skete mere, valgte jeg at sætte jerkbait på i nogle meget kradse farver, og det resulterede i et par fisk mere. Så selv om det er koldt vejr kan det sagtens lade sig gøre at lokke dem til og bide.

 

Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This