En ordentlig rovplade fra Færøerene. Det er Magni Blástein, der tog den på en ørredfilet monteret på sit tackle.MAGNI BLÁSTEIN FRA VESTMANNA på Færørerne fortæller til Fisk og Fri, at der er godt gang i fiskeriet efter både hajer, helleflynder og conger:

– Vi havde trollet efter hajer om formiddagen, og havde en kontakt. Vi ankrede derfor op på 70 meter vand, satte to stænger efter hajer og to stænger efter helleflynder – og måske havål, fortæller Magni.

– Jeg har hørt flere historier fra langlinefiskere om, at de havde fået den store conger i den nordlige del af Vestmannasund. Da ankeret havde lagt sig fast i bunden, firede vi to ørredfileter ned i håb om at få flynder eller havål.

– Der gik ikke mere end 10 minutter, så var der hug. Et meget forsigtigt hug. Stangen, som stod i stangholderen, bøjede kun let og stod der. Jeg tog stangen i hånden og følte fisken gumle på agnen. Jeg gav den 15-20 sekunder, så hamrede jeg et slag med stangen. Og den sad der, beretter Magni og fortsætter.

– Så var der fight for alle pengene, op og ned, op og ned, men efter en halv time så var der kun op. Takket være butpad og nyrebælte, for krampen i fingrene var hurtigt der, og uden de to ville det være selvpineri uden grænser. Op kom en kæmpe helleflynder på 80,4 kilo, slutter Magni.

Du kan se mere om fiskeriet med Magni her!

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This