Selvom suderne kan fanges om vinteren og tidligt i foråret, så der det normalt først omkring nu i midten af maj med stigende vandtemperaturer, at der for alvor kommer skub i fiskeriet. Tidligt på sæsonen er det ofte aftenfiskeriet, der er bedst, men vi er nu ved at være ved det tidspunkt, hvor fiskeriet ofte er mere givtigt morgen og formiddag.

Her til morgen var Jens Bursell og Nicolaus Nissen ude at lufte flådgrejet et par timer og det endte med et forrygende fiskeri med 9 fine fisk op til 2-2,5 kilo på flådstængerne.

– Vi startede klokken halv fem efter at have sovet ved søen – og lagde ud med en god gang morgenkaffe for at holde øjnene åbne. Men med højlydt fuglesang, masser af suderbobler og tiltagende lys over træerne, var det lige pludselig ikke svært at holde sig vågen. Især ikke når flåddene begyndte at vandre – eller løfte sig for at signalere suder ved agnene. Allerede halvvejs gennem morgengiflerne havde vi fået et par stykker hver – og fiskene gav kamp til stegen på det lette grej, hvor de skulle presse hårdt for ikke at gå i åkanderne.

I de fleste lavvandede moser og søer gyder suderne i første halvdel af juni, så jo tættere vi kommer på dette tidspunkt, desto sværere bliver de at få til at hugge. Men – passer man på ikke at overfodre, kan man sagtens have et super fiskeri – og det er lige nu, at der er de størst chancer for en stor og tung hunfisk. Efter legen og sommeren ud indtil udgangen af september er fiskene sultne, slankere og ofte markant lettere at fange end før legen, fordi de virkelige guffer igennem.

 

Hvidovre Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This