Allan Block med det han kalder en gennemsnits havørred fra Mørrum på 6,48 kilo. Helt fantastisk!HVIS DU STADIG ikke har lagt fiskeplaner for ferien var det måske oplagt at tage til Mørrums Åen i det sydsvenske. Allan Block fra Guideline slår netop sine feriefolder langs den svenske elv, og han beretter om masser af vand i elven, som får de store havørreder til at trække op.

– Pt. kommer der store havørreder op i åen, takket være den fra et lystfisker synspunkt dejlige sommer. Der er i alle pools en plasken og hoppen af fisk i løbet af dagen. Og først på aftenen når det bliver lidt stille, så plakser de mistænksomme pattegrise pludseligt i åen. Så er det ørred tid, fortæller Allan og fortsætter.

– Jeg så i aftes en +12 kilos komme snigende ved "røgerivæggen". Snigende er så meget sagt – den væltede ud af vandet to gange. Vejrudsigten lover hele ugen dejligt fiskevejr, så kridt skoene og kom dog af sted, iagttager Allan.

Når man ikke kan fange de stor, må man gå efter et gennemsnitseksemplar, som Allan siger. Den 15. juli fanger han således en havørred på 6,48 kilo med an længde på 74 centimeter – taget omkring midnat.

Han fiskede med en flyde-synke line i klasse 7 med extra super fast forfang og stor sort rørflue på 8 centimeter.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This