Man hører om mange gode havørreder fra kysten lige nu, men der er helt klart også mange 0-ture for alle os helt almindelige lystfiskere. Men – tanken om, at en dag kommer hugget, bliver gang efter gang det, der lokker os tilbage til havstokken. En af dem er Martin Hoffmann, som startede med at fiske havørred sidste år.

– Der var 7-8 ms fra vest, og under disse forhold kan det være lidt af en udfordring at finde et godt sted på Vestsjællands kyst, men det lykkedes at finde et ganske lille område med lidt læ, fortæller Martin til Fisk & Fri. – Jeg havde ikke prøvet stedet før, men vidste, at det var et område med lavt vand, sand og kun mindre tang bælter.

– Det så nu meget godt ud, fortsætter han. – Vandet var lidt grumset, men der var læ og alligevel ikke blik. Jeg gik efter at fiske så dybt og så langsomt som muligt, så jeg valgte en 18 grams rød-hvid Salty, som jeg havde fået af min søn i julegave. Den kunne virkelig gå langsomt og med en rigtig lækker levende gang.

– Da jeg først startede med at fiske havørreder i efteråret 2019, havde jeg egentligt ikke regnet med at fange noget, for selvom jeg virkelig har nydt alle mine fisketure, så har de fleste vist været det man kalder 0-ture. Men det viste sig at være anderledes denne gang, hvor jeg i modsætning til de andre gange, slet ikke gik ud i vandet men blev i vandkanten og spandt helt ind til mine fødder på et par centimeters vand. Det var for lavt til deciderede spin-stop, så jeg rullede langsomt ind og satte så bare farten lidt ned for hver 5-10´ende omgang. Efter ca. 20 minutter viftekastning og afsøgning af det lille område, der var til rådighed, kastede jeg langs stranden – ikke mere end 8-10 meter fra land mod et enkelt og meget lille tang område – og så var der hug, helt ude i nærmest fuld kastelængde på en vanddybde omkring 80 cm.

– Der var ikke tvivl om, at det var en stærk fisk, der gav et ordentligt hug. Det er nok fordi, at jeg ikke er så erfaren, men min puls steg til maratonløbsniveau. Bremsen på mit nye Shimano hjul var heldigvis stillet perfekt, og den trak fra samt sprang helt ud af vandet, så jeg kunne se, at det var en fin blank ørred. Den skulle bare ind, så jeg kunne lande den i mit nye net. Det var nu ikke så nemt, men det lykkedes at få en ny personlig rekord ørred på 57 cm. Se det var en fantastisk god start på weekenden, slutter Martin

– Her på Fisk & Fri håber vi også, at du får en dejlig weekend med fiskestangen i hånden. Hvis du fanger en god fisk, så giv os gerne et tip på jb@fiskogfri.dk.

 

Forshaga Sportsfiske Akademin

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This