– Jeg kan huske glæden, da min far tog mig med ud og fiske som barn, fortæller Steven Camin. –  Men jeg kan også huske utålmodigheden. Og forløsningen når vi endelig fangede en fisk. Min første fisketur var efter aborrer og skaller ved nogle små idylliske søer tæt på Holte Station, og min far kendte stedet fra hans far. Her lærte han mig at fiske, og jeg elskede det.

– Siden da tog vi på mange fisketure sammen til blandt andet Helsingør, hvor vi fangede sej, fladfisk og torsk, og da jeg blev ældre tog vi ud med båd på Øresund i håb om nogle store torsk. Jeg husker nærværet med min far, når vi fiskede. Det var altid rart at være på fisketur med min far og jeg følte et enormt ligeværd i den fælles interesse.

– I dag tager jeg mine børn Fria og Bjørk med ud og fisker når vi kan. Vi har ikke været forbi søerne ved Holte sammen endnu, men vi har fast en teleskopstang i ladcyklen, når vi køre rundt i København. Og så tager vi gerne et par kast sammen i havnen og lader stangen gå på runde. Nogle gange tager vi et flåd eller bundrig med. Det hænder, at det bliver for kedeligt, og så kører vi hjem. Men nogle gange fanger vi en fisk, og så føles det om, at vi har vundet, og mine børn smiler og griner mens jeg deler highfives ud. Og hvis vi ikke har fisk i fryseren, og den er stor nok, tager vi den med hjem og renser den sammen. Vi ser, hvad fisken har i maven og undersøger den. Til sidst spiser vi den, mens vi glædes over det, som havet giver. Og jeg glædes over, at min far tog mig med ud og fiske, da jeg var barn.

Tjek Stevens instagram: @gadefiskeren

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This