– Isfiskeri har længe stået højt på min liste over fiskeri jeg gerne ville prøve, men da Danmark nu engang er, ja, Danmark – så er det ikke helt så simpelt. Sådan lyder det fra Irena Mathiasen: – Coronaen har sat skub i lystfiskeriet, men vi er ikke alene om at være en voksende flok. Gåturs folket er også i fremgang og jeg tror aldrig før, har der været så stor fokus på istilstanden og uddelingen af bøder. Så selvom det var mest tillokkende at skulle fange en gedde eller store aborre fra isen, vandt fornuften og lovlydigheden. Det var med at udnytte muligheden for isfiskeri, mens isen var sikker nok, så valget faldt på den sikre løsning – put and take. 

– Min første is tur gik til Oxriver. Jeg havde skrevet i forvejen for at høre til is tykkelsen samt spurgt om tilladelse til at gå ud på isen for at fiske. Bevæbnet med isdupper om halsen, begyndte vi at bore os forsigtigt frem. Der gik ikke lang tid, før den første lille stime kildeørreder kom svømmende hen til hullet, som jeg sad og stirrede ned i. Nysgerrigt kiggede de på min agn, men de var ikke hugvillige og lige så hurtigt som de kom – lige så hurtigt var de væk igen. – Efter et agnskifte faldt hugget første gang stimen kom forbi igen. Fighten var kort og efter et par forsøg fik jeg den første smukke fisk op på isen. Vi fangede kun kildeørreder den dag, som alle i samme størrelse men gudesmukke. En utrolig oplevelse, at se den smukke fisk igennem isen og en perfekt kickstart på mit isfiske eventyr. De næste to ture gav begge andre arter på listen. Her i blandt en ny personlig rekord fra isen fra Nørhå Put and Take, da en regnbueørred på lidt over 5 kilo tog min agn. Den fangst jeg nok er aller mest glad for, var dog en utrolig smuk lys aborre fra en helt tredje sø. Et dejligt eksempel på at det ikke altid er de største fisk, der giver den største glæde. Jeg fiskede med en lille Abu Garcia Veritas Ice stang og et Abu Garcia Revo SX hjul i størrelse 10 med Berkley Trilene XL i 0,28 mm. Det er mit første isfiske setup, og jeg er vild med det lette grej! Alle fisk blev fanget på Mormyska (tungstens jig) med to Berkley power maggots eller en Berkley Powerbait Ice Swordtail. 

 

Nordic Outdoorshow 2022

 

På trods af mange fine ørred fra Oxriver Put and Take, var det denne aborre Irena var allermest glad for at have fanget.

På trods af mange fine ørred, var det denne aborre fra en tredje sø, Irena var allermest glad for at have fanget.

 

Irena Mathiasen med den største fisk hun fik fra Oxriver - en regnbueørred på lidt over fem kilo.

Irena Mathiasen med den største fisk hun fik fra Nørhå Put and Take – en regnbueørred på lidt over fem kilo.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This