Den 16 april går Gilleleje i fisk når Gilleleje Hallen og havnen bliver centrum for et større arrangement målrettet lystfiskere. Dagen vil tiltrække nybegyndere såvel som erfarne lystfiskere fra nær og fjern og vil bl.a. byde på et kæmpestort brugt fiskegrejsloppemarked og grejauktion såvel som et helt nyt koncept, ”Fiskeminigolf”, hvor der dystes i at klare en bane på færrest mulige kast med fiskestangen. Derudover vil der være mulighed for at prøve vaders, afprøve kræfter med fiskeriet og ved ”fiskeminigolfbanen” og bålområdet ved havnen vil der også være mulighed for at smage på bålkaffe og lokale fiskespecialiteter.  

– Vi har set et kæmpe boom af lystfiskere under hele coronaperioden – ikke mindst her i Gribskov kommune, fortæller byrådsmedlem og udvalgsformand, Brian Lyck. – Folk har fået øjnene op for hvad naturen og lystfiskeri kan, særligt her i Gribskov hvor vi netop har så meget skøn natur og fremragende fiskemuligheder at byde på, forklarer Brian, der selv har været ivrig lystfisker det meste af sit liv. – Vi tror på at et arrangement som dette både kan tiltrække erfarne lystfiskere såvel som nybegyndere her hvor vi skaber rammerne for både at hygge med ligesindede samt mulighed for at lære noget nyt og gøre en god og bæredygtig handel. Netop bæredygtighed er et vigtigt element ved loppemarkedet og auktionen. De mange nye lystfiskere har også medført et boom i salg af fiskegrej i Danmark, hvilket selvfølgelig er et kæmpe plus for grejbranchen og butikkerne. Men det giver også rigtig god mening at ”genbruge” noget af alt det udstyr der allerede findes rundt omkring derude så det kan få et nyt liv i hænderne på de mange nye lystfiskere. Så kig forbi hvis du gerne vil af med noget grej – eller vil have mulighed for selv at gøre en god handel. 

Det er gratis at være med til arrangementet og handle ved de mange boder/borde. Ønsker man selv at sælge grej, kan man enten leje et bord til kun 100 kr. eller indlevere sit grej som så vil blive solgt ved en auktion styret af Fiskeringen mod et mindre hammerslagsgebyr. Du kan også ”donere” grej som vil blive solgt på auktionen eller ved en bod styret af frivillige hvor indtægten vil gå til Grusbanden og deres vandløbsplejeprojekter i Gribskov Kommune. Praktisk om borde/indlevering af grej finder du her: https://www.fiskeringen.dk/grejloppemarked-og–auktion. I hallen og på havnen vil der være mulighed for at møde både repræsentanter fra Fiskeringen og fra Helsinge Og Omegns Sportsfiskerforening og få information om de mange muligheder foreningerne kan tilbyde. På standen ved Helsinge og Omegns Sportsfiskerforening kan du også prøve kræfter med at binde din allerførste flue, hvis du har lyst til det.

Gilleleje går i fisk

Fiskeringen er en sjællandsk fiskeorganisation/forening og Helsinge & Omegns Sportsfiskerforening er en lokal forening i Gribskov kommune, begge med joller i Arresø og Esrum Sø, som medlemmerne frit kan benytte til fiskeri.

Før eller efter du har gjort en god handel inde i hallen, kan du gå de små 500 meter ned til vandet. Her holder vi det første officielle Danmarksmesterskab i ”Fiskeminigolf” – et nyt koncept udviklet af Frederik Laks Lorentzen og Gordon P. Henriksen der også vil agere både greenkeeper og dommere på dagen.  Ligesom i almindelig golf eller minigolf, får man et scorecard og skal gennemføre flere baner/huller – men i stedet for færrest mulige slag gælder det om at bruge færrest mulige kast. Der kåres en Danmarks mester i ”Fiskeminigolf” i både kategorien flue såvel som spin. Der er også en juniorbane med præmier. Første præmien i både flue og spin-kategorien er et weekendophold på i Kongernes Feriepark samt fedt fiskegrej fra Hardy, Greys, Abu Garcia og Penn. 

Her finderfiskespecialiteter og Bornholmeren Bjarke Borup sidder ved et bål og demonstrerer hvordan man laver den bedste bålkaffe. Nede i området ved vandet er der endnu flere andre aktiviteter du også kan deltage i. Fiskeringen har kørt deres grejtrailer ud, og der står dygtige instruktører klar til du kan prøve kræfter med fiskeri i vaders eller fra havnemolen efter fladfisk og havørred. Dansk Surfcasting Klub står på kysten og fisker, og deres repræsentanter fremviser det helt særlige udstyr og teknikker der gør at du kan kaste op til 200 meter ud i havet! Og så er der salg af vand, fadøl og lækre lokale fiskespecialiteter. 

Der bliver nok at tage fat på når Gilleleje går i fisk d. 16 april kl 10:30-16.  Du kan løbende følge med om de forskellige tiltag samt tilkendegive at du deltager via facebook her.

Kig forbi!  

 

Friluftsland

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This