– Så var den der – min første laks fra Skjern Å, fortæller Mikkel Jungersen. – Efter flere ture uden skyggen af fisk faldt hugget hårdt og pludseligt. Sekunder efter hang 92cm blanklaks helt frit i luften foran mig. Efter et længere udløb og ti minutters tovtrækkeri nettede min fiskemakker laksen. Det virkede helt uvirkeligt, at det endelig var lykkedes os at fange en af Skjern Åens mytiske fisk. Et hurtigt foto og så svømmede den retur samt forsvandt i det brune vand.
 
Hele lørdagen havde vi gået med vores tohånds fluestænger monteret med et klassisk Skjern Å set-up med triple density liner der endte i en synke 6 spids og en mindre gul flue for enden af forfanget. Vi mødte flere, der gik med det samme, men ingen havde fanget noget. Søndag morgen skiftede vi set-up. Jeg valgte et kort, flydende skagit hoved med ti fod T18 og en stor, sort og tung intruder flue, jeg havde købt til mit laksefiskeri i nordamerika. En halv time senere fløj laksen fri af vandet.
Måske var det utraditionelle set-up det, der gjorde udslaget? Eller måske blev jeg blot endelig tilsmilet af det held, der også skal til at ramme fisken på det rigtige tidspunkt?
Jans Lystfiskershop

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This