Klavs Koppel med sin sandart af gigantiske proportioner fra den svenske sø Möcklen. Fisken vejede 9,1 kilo fordelt på 95 centimeter.

27.10.10 – KLAVS KOPPEL fra Østerbro i København var sammen med sine to sønner Victor og Karl på sandartfiskeri i den smålandske sø Möcklen. Det har altid været familiens store drøm at få fat i en af de helt store sandarter, men ind til den 22. oktober havde de kun haft held med de lidt mindre fisk på op til 4 kilo.

Fiskemetoden, Klavs og Lars oftest bruger, er dørgefiskeri med wobler eller agnfisk, men dagen forinden havde denne metode ikke givet nogen kontakt. Det var derfor ikke med de store forventninger de stævnede ud fra havnen kl. 14 i kraftig blæst og snevejr.

– Vi havde tænkt os at koncentrere vores fiskeri omkring et langt stenrev i søen, der typisk opholder mange sandarter, fortæller Klavs. Da de nåede frem kunne de dog knapt nok nå at lægge alle stængerne ud, før den ene stang bukkede i og linen fløj af hjulet. – De første par minutter stod fisken helt stille, og vi troede en overgang at det var revet vi havde fået fat i. Men kort efter begyndte fisken at bevæge sig langsomt og roligt langs bunden, mens den karakteristisk slog med hovedet. Det tog ti minutter at få den ind til bådkanten og på trods af en forholdsvis stram bremse tog den ubesværet adskillige udløb, fortsætter Klavs.

Da fisken kom til syne for første gang blev Klavs og drengene for alvor chokerede over fiskens størrelse! – Hvad vi tidligere havde troet var en gedde omkring 10 kilo viste sig at være en gigantisk rogntung sandart, fortæller Klaus. Over flere omgange lykkedes det dem at få landet fisken og bragt den sikkert op i båden. – Da den endelig lå i båden var det svært at fatte hvad vi lige havde fanget, men lidt efter lidt fik vi orden i grejerne og fik vejet den til 9,1 kilo og målt den til hele 95 centimeter, fortæller Klavs. Sikke en fisk, og sandarter i den størrelse er bestemt ikke noget man finder i hobetal!

Fisken huggede på en blå Smithwick Limited Rogue-wobbler som Klavs tidligere har fanget en række sandarter på op til 3 kilo på.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This