Niclas Nilsson er et kendt navn blandt hardcore sydskandinaviske specimenfiskere. Den gæve skånske fisker har gennem årtier landet et utal af store fisk – hvilket senest kulminerede i en enorm svensk skælkarpe:

– Da vi havde fodret et stykke tid ved vores vand, var det tid til en session på to nætter, fortæller han. – Da vi ankommer rigger vi grejerne op, får fodret lidt og begynder at fiske, men natten forløber uden, at der sker det mindste. Klokken otte om morgenen får jeg dog et godt hug på den midterste stang, og efter en udramatisk fight, kan jeg køre en gigantisk skælkarpe – eller fjällkarp, som de hedder på svensk, ind over nettet. Vi får hurtigt gjort klar med vægt og vejepose, hvorefter vi kan veje den kæmpestore karpe til 23,475 kilo og seriøse 97 centimeter. Den fantastiske skælkarpe er over de magiske engelske 50 lbs+, og den er til dato den største skælkarpe, der nogensinde er fanget i Sverige, slutter han.

Fisk & Fri hører også meget gerne fra dig, hvis du har fanget en stor karpe. Send os din historie og et foto til jb@fiskogfri.dk eller telefon 30 70 02 36.

 

Havørred - Refleksioner på kysten

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This