Den officielle danmarksrekord for græskarpe lyder på 19,020 kilo taget af Jesper Andersen i 2005. Men forleden blev der fanget en fisk, der får den gamle rekord til at hænge i en tynd tråd:

– I cirka 14 dage op til karpe sæsonens start den 1 maj, havde jeg udset mig en god plads ved en større sønderjysk sø, hvor jeg ved af erfaring, at der går mange spændende karper. Sådan lyder det fra Michael Vadstrup Pedersen. – Jeg fodrede ved pladsen med bolies og pellets, mens jeg som mange andre lystfiskere så frem til sæsonens start.

– Da weekenden endelig stod for døren, og vejrudsigten lovede perfekt fiskevejr, pakkede jeg teltet og hunden – helt uvidende om, at jeg snart skulle møde mit livs fisk. Stængerne blev lagt ud til midnat, og selvom dagstemperatureren kom op på 17 grader, blev det til en kold nat på kun 2 grader. Om morgenen vågnede jeg tidligt. Vinden stod i nordvest, og jeg havde faktisk ikke de store forventninger til dagen. På mine tre stænger fiskede jeg med spinner-rigs med 24 mm Wafler boilies fra Succesful Baits.

– Omkring kl. 8.10 kom der et par bib fra bidemelderen, og jeg nåede lige at tænke, at det nok bare var en brasen. Men nej – bidmelderen fortalte mig, at den nok var god nok, så jeg skyndte mig ud af mit telt, fik gummistøvlerne på og gav modhug. Ret hurtig stod det klart for mig, at det ikke var nogen lille fisk med den kamp den lagde op til, så jeg måtte med fiskestangen i den ene hånd få skiftet fra gummistøvler til waders. Efter en times kamp, fik jeg endelig græskarpen op på land. Jeg kunne straks se, at dette helt klart var en personlig rekord for mig. Græskarpen vejede 19,250 kg og målte 107 cm. Nu ser jeg frem til resten af karpesæsonen med stor spændning, men selvfølgelig vel vidende, at denne PR vil blive svær at slå.

 

Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This