blåhaj rekordCharter båden “Bite Adventures” har over den seneste periode haft et fremragende fiskeri efter blåhaj.

Båden – der sejler fra Penzance i det sydvestligste England – oplevede et sandt hajbonanza i midten af juli, da de over en weekend fangede hele 77 blåhajer. En af dem skilte sig dog noget ud, da den vejede hele 256 pund, og dermed kvæstede den tidligere engelske rekord med hele 42 pund!

Skipper Robin “Chippy” Chapman udtaler: -Jeg havde en af mine faste grupper på besøg, til et par dages hajfiskeri – noget de gør hvert år. Det er en kompetent gruppe lystfiskere der altid fisker godt. Om lørdagen havde de en fantastisk dag, hvor de fangede hele 44 hajer, heriblandt en god håndfuld store fisk. Blandt andet en han på 129 pund og en fin hun på 144 pund. Vi vidste dog at der var større hajer i området, så om søndagen tog vi tidligt ud. John Dines var fast besluttet på at fange en stor fisk, og benyttede sig af samme metode som dagen før. Han skulle ikke vente længe før han fik, hvad han havde håbet på.

– Allerede med dagens tredje fisk var der fuld smæk for skillingen. Fisken stak af som et damp-tog, og bremsen på Fin-Nor størrelse 30 hjulet skreg, samtidigt med at Variado stangen krøllede totalt sammen! Efter 40 minutters hård kamp med den gigantiske blåhaj fik vi endelig syn for sagen, da fisken svømmede rundt om båden en enkelt gang, inden den igen tog et vildt udløb mod sit hjem i dybet. Dette scenario gentog sig 5-6 gange, men heldigvis holdt 400 punds linen og 10/0 krogen til presset, så til sidst vandt John kampen og jublen kunne bryde løs, slutter skipper.

Den smukke blåhaj klarede forøvrigt sin foto-session fint, og svømmede frejdigt tilbage til sit rette element, da den blev genudsat.

Bonusinfo: Den tidligere engelske rekord i blåhaj er fra 1959, og vejede 214 pund.

/ask

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This