I Norge har isen netop sluppet sit tag i Telemarken, og den erfarne geddefisker Tore Tveit fra Team Westin har vært på årets første geddetur, hvilket han næppe kom til at fortryde:

– Vandet var stadig koldt, og fiskeriet gik trægt, men jeg fik alligevel et par mindre gedder, fortæller han, – Jeg afsøgte vandet grundigt med mit ekkolod, og til sidst fandt jeg et interessant område, hvor jeg spottede en fisk, hvis størrelse det dog er svært at bedømme på skærmen.

– Med det samme kastede jeg min Westin Bullteez Curltail i farven Goldrush med 10 grams belastning og lod den synke mod bunden. Der skulle blot et par enkelte omdrejninger til på hjulet, før det gav et tungt sug i stangen, da fisken huggede – fast fisk! Til at starte med fulgte fisken ret let med op, men da den nærmede sig båden gik den helt amok, og selv med mit ret kraftige geddegrej var det svært at holde den store fisk. Fisken tog et massivt udløb, og nu var jeg ikke i tvivl om, at det var en stor fisk.

– Efter nogle minutters hård kamp kom fisken op bag båden, og jeg turde knapt nok tro mine egne øjne, for den var langt større end nogen gedder jeg tidligere havde set eller fanget. Da jeg gjorde nettet klar, tog den endnu et par lange udløb, så nerverne var godt uden på, da jeg omsider kunne løfte den kæmpestore gedde på 19,46 kilo og utrolige 135,5 centimeter op i nettet. 

Monstergedden er kun 80 gram under den norske rekord.

 

Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This