Gary Newman har over de sidste 14 måneder fisket tre gange på Nilen ved det ikoniske vandfald Murchinson Falls, hvor Nilen i et inferno af frådende vandmasser tordner igennem nogle smalle klippesprækker ned i Rift Valley.  – På mine tidligere ture har jeg fået fisk op til 98 lbs og mit mål denne gang var derfor at krydse 100 lbs grænsen, fortæller han. – Da jeg ankom her på min sidste tur var de desværre ikke rigtig i stødet, og jeg fik mest 2-3 kilos fisk samt blev terroriseret af små maller de første fem dage.

– Men det mønster skiftede heldigvis om aftenen på sjettedagen, hvor jeg fandt et lille plateau med to meters dybde, der grænsede direkte op til en 5,5 meter dyb rende tæt på nogle træer og papyrus. Det helt perfekte sted til en stor nilaborre.

– Først fik jeg et mindre misset hug fra en lille nilaborre, hvor man tydeligt kunne se mærkerne på agnen. 30 minutter før det blev mørkt agnede jeg op med en frisk, levende tilapia, som jeg bridlede på en cirkelkrog (red: samme teknik som de danske tunfiskere anvender til at agne makrel). Kort efter fik jeg et hug fra en tung fisk, som straks tog line og flygtede ud på dybere vand. For at undgå, at den store fisk skulle sætte sig i snags langs med land, fulgte vi med i båden – og slap samtidig for en stor krokodille, der lå tæt på bådens tidligere forankringssted.

– Fisken fightede tungt og langsomt de første 15 minutter, hvor jeg slet ikke så fisken. Men så kom der pludselig et gigantisk hoved til syne i overfladen, hvor den med voldsomme rusk forsøgte at rykke krogen fri. Efter fem minutters tovtrækkeri lykkedes det mig dog at få den helt ind, så min guide kunne gribe fat i den. Herefter sejlede vi hurtigt ind til land, hvor vi hurtigt fik den vejet ved at hænge vejeposen i en metalstang på et træ. Pilen stoppede ved 199 lbs, og efter et hurtigt foto i vandkanten samt en lille pause i min nedsænkede vejeslynge, sejlede vi den ud i midten af floden, hvor vi bedre kunne genudsætte den uden at blive ædt af krokodiller.

– Ude i strømmen var den enorme fisk i topform, og svømmede hurtigt retur til det grumsede vand, hvor den kom fra. Nilaborren er den største fra området i år og min niende ferskvandsfisk over 100 lbs. Jeg kan næsten ikke vente med at komme tilbage, men det er nok ikke sandsynligt, at jeg nogensinde igen får en fisk som denne, slutter han.

Læs om Jens Bursells kæmpe-nilaborre fra samme sted i 1995 her.

 

Hvidovres Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This